Ďalší útok nožom v centre Londýna. Ženu s dieťaťom previezli do nemocnice, muža zadržali

12.8.2024 15:30 , Aktualizované: 12.8.2024 15:51

Britská polícia v pondelok zatkla muža podozrivého z dobodania 11-ročného dievčaťa a 34-ročnej ženy v centre Londýna. Obe obete boli prevezené do nemocnice, uviedla polícia podľa agentúry Reuters. Vyšetrovatelia nepredpokladajú, že išlo o teroristický čin.

Londýn útok
Foto: TASR/AP

Incident sa stal krátko pred poludním miestneho času (13:00 SELČ) na turisticky obľúbenom námestí Leicester Square v centre britskej metropoly. Polícia uviedla, že páchateľ údajne konal sám. Ďalej ozrejmila, že život 11-ročného dievčaťa po prevoze do nemocnice nebol ohrozený. Zranenia staršej ženy sú ľahké.

Útočníka zastavil svedok

Podľa spravodajskej agentúry BBC útok na Leicesterskom námestí pomohol zastaviť pracovník miestneho obchodu. Povedal, že počul výkriky a keď vyšiel z obchodu, uvidel muža s nožom. "Hneď ako som ho uvidel, skočil som na toho chlapa a chytil som ho za ruku. Hodil som ho na zem a odkopol som od neho nôž," povedal 29-ročný Abdullah.

Minulý mesiac Britániou otriasla vražda troch dievčat na podujatí venovanom americkej popovej hviezde Taylor Swift v anglickom Southporte. Krajinu následne zasiahli niekoľkodňové nepokoje, ktoré vyvolali internetové príspevky mylne považujúce podozrivého za islamského migranta. Bezprostredne nebolo jasné, či pobodanie dievčaťa a ženy nejako súvisí s týmito udalosťami.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok