Prezident sa chce stretnúť s premiérom i politickými lídrami. Pozorne sledujem politické dianie, uviedla hlava štátu

12.8.2024 14:18

Prezident SR Peter Pellegrini sa k aktuálnym témam stretne postupne s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), ministrami aj lídrami politických strán vrátane opozičných.

Peter Pellegrini
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Deklaroval v reakcii na pondelkové vyjadrenia opozície. Zároveň poukázal na to, že namiesto výziev cez tlačové konferencie by mali opozičné strany využiť štandardné nástroje. 

"Opozičné parlamentné strany majú štandardné nástroje, ktorými môžu a majú napĺňať svoj mandát od občanov. Namiesto výziev hlave štátu cez tlačové konferencie by mali využiť predovšetkým svoje kontrolné a politické mechanizmy v rámci Národnej rady SR, prípadne ďalších štátnych inštitúcií," poznamenali z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

Hlava štátu pozorne sleduje dianie

Hlava štátu deklarovala, že pozorne sleduje politické dianie a jej konkrétne kroky vždy sledujú záujmy a potreby ľudí na Slovensku.

"Nie záujmy politických strán," podotkla. Avizovala stretnutia k daným témam s predsedom vlády, ministrami i predsedami politických strán vrátane opozičných.

Opozičné hnutie PS v pondelok vyzvalo prezidenta, aby sa vyjadril k aktuálnej situácii v kultúre. Rovnako na to apelovala aj opozičná strana SaS, ktorá ho požiadala o stretnutie.

Okrem personálnych výmen v kultúrnych inštitúciách poukázala aj na problémy v zdravotníctve a skritizovala tiež rozhodnutie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) podať dovolanie a prepustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok