Nočné ostreľovanie raketami. Pri Kyjeve zomreli otec so štvorročným synom, z Kurska hlásia zranených

11.8.2024 07:10 , Aktualizované: 11.8.2024 09:10

Tridsaťpäťročný muž a jeho štvorročný syn zahynuli pri nočnom ruskom útoku na Kyjev. Informovala o tom s odvolaním sa záchranára agentúra AFP, podľa ktorej ďalší traja ľudia boli vážne zranení, keď trosky ruskej rakety zasiahli obytnú budovu na východnom predmestí metropoly. Medzi zranenými je podľa Reuters 13-ročné dieťa.

V Kyjeve a v okolitých regiónoch a na celej východnej Ukrajine bol v noci na nedeľu vyhlásený letecký poplach s tým, že hrozí ruský raketový útok. Hlavné mesto očakávalo podobnú akciu ako odvetu po tom, ako tento týždeň prišli správy o prekvapivom vpáde ukrajinských jednotiek do ruskej prihraničnej Kurskej oblasti.

Útok na Kyjev zasiahol blízke mesto

V meste Brovary susediacom s Kyjevom spadli trosky rakety na obytné budovy. V prípade obetí ide o 35-ročného muža a jeho štvorročného syna, ktorých telá objavili v troskách zrútenej budovy počas pátracej a záchrannej akcie. Ďalší najmenej traja ľudia utrpeli vážne zranenia; medzi nimi aj 13-ročné dieťa.

V centre Kyjeva a v oblasti východne od ukrajinského hlavného mesta bolo počuť v noci na nedeľu explózie. Ukrajinské letectvo spresnilo, že na mesto smerovali dve ruské rakety. V Kyjeve sa ozývali sirény leteckého poplachu a zasahovala tamojšia protivzdušná obrana. Podľa letectva sa terčom dronových útokov stalo päť ďalších ukrajinských oblastí.

 U množstva Ukrajincov v uplynulých dňoch rastú obavy, že Moskva by mohla začať so vzdušnými údermi v reakcii na nedávny prienik ukrajinských jednotiek na územie ruskej Kurskej oblasti, píše Reuters.

Pozrite si reportáž o bojoch na ukrajinskom fronte:

Ukrajinská raketa ma v Kursku zraniť ľudí

Najmenej 13 ľudí zranili v ruskom meste Kursk trosky zničenej rakety odpálenej Ukrajinou. Zranenia dvoch osôb sú vážne. Uviedol to v nedeľu na telegrame úradujúci gubernátor ruskej Kurskej oblasti Alexej Smirnov. Nariadil tiež rýchlejšiu evakuáciu civilného obyvateľstva v ohrozených oblastiach.

Trosky rakety dopadli na deväťposchodový obytný dom a spôsobili požiar. Ten sa podarilo uhasiť. Podľa miestnych úradov nosné konštrukcie domu neboli poškodené. Agentúra Reuters upozornila, že správy z Kurska nemožno nezávisle overiť. Ukrajina sa k situácii bezprostredne nevyjadrila.

Kurská oblasť hraničí s Ukrajinou a ruské sily tu zvádzajú intenzívne boje proti ukrajinským jednotkám. Smirnov na telegrame uviedol, že poveril predstaviteľov jedného z okresov na juhozápade Kurského regiónu, aby urýchlil vykonávanie príkazov na evakuáciu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok