VIDEO: Košický kraj má svoju vlastnú originálnu pieseň. Vytvorená je pomocou umelej inteligencie

10.8.2024 16:13

Košický samosprávny kraj (KSK) má svoju vlastnú pesničku aj s videoklipom. Prezentuje v ňom krásy kraja. Ako KSK informuje na svojej webovej stránke, pieseň s názvom Náš kraj pomohla vytvoriť umelá inteligencia (AI).

Košický kraj, Košice, Gelnica
Foto: TASR/František Iván

Text vymyslel úrad, AI navrhla zvuk

"Nebojíme sa noviniek a moderných technológií, práve naopak, radi skúšame a objavujeme niečo nové. S naším krajským hitom nám pomohla AI, lebo sa snažíme hľadať nové riešenia a chceme byť lídrom v inováciách, a to nielen v marketingu. Text skladby vymysleli kreatívni ľudia z úradu, zvuk navrhol stroj. Vo výsledku sa nič z toho nevylučuje, ale vkusne sa dopĺňa," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Pieseň približuje poslucháčom a divákom krásy a zákutia Košického kraja, a to zo všetkých štyroch regiónov - Gemer, Spiš, Abov a Zemplín.

Zábery z prírody či projektov a podujatí

"Oslavuje šikovných ľudí, ktorí svojou prácou vytvárajú z kraja - raj. Vysiela tak signál na celé Slovensko, prečo je Košický kraj skutočným rajom pre jeho obyvateľov," dodáva KSK s tým, že vo videoklipe sú požité zábery z prírody, ale aj z najväčších zrealizovaných projektov a podujatí, ktoré krajská samospráva organizuje alebo podporuje.

Nechýbajú ani zábery zo športových súťaží, či trailov pre cyklistov.

Pozrite si archívnu reportáž z 21. júna 2024 o tom, ako prezident Peter Pellegrini navštívil Košice.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok