Nepochopiteľná tragédia. Otec sa hral na počítači hry a dcéru nechal v aute, vonku bolo 42 stupňov

V júli sa v Arizone (USA) odohrala nepochopiteľná tragédia. Otec nechal svoju dvojročnú dcéru na priamom slnku v aute, zatiaľ čo doma hral videohry. Teraz čelí obvineniam z vraždy prvého stupňa a zneužívania dieťaťa, informujú americké médiá.

Autosedačka
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Obvinili ho z vraždy

Tridsaťsedemročný Christopher Scholtes z mesta Marana v americkom štáte Arizona čelí obvineniu z vraždy prvého stupňa a zneužívania dieťaťa po tom, ako 9. júla nechal svoju dvojročnú dcéru Parker na slnku v aute.

Podľa webovej stránky kold.com, ktorá o prípade informuje, bolo v tom čase vonku 42 stupňov.

Scholtes povedal, že jeho dcéra spala v autosedačke, keď prišiel domov. Keďže ju nechcel budiť, nechal zapnutý motor so zapnutou klimatizáciou a vošiel do domu.

Časy príchodu domov sa nezhodujú

Scholtes povedal, že domov sa dostali okolo 14:00. Úrady však poukázali na to, že sa to nezhoduje so záznamom bezpečnostnej kamery suseda.

Podľa denníka New York Post je na ňom vidieť, že vozidlo prišlo okolo 12:53 a už neodišlo. Okolo 16:00 sa potom Scholtesova manželka vrátila z práce a spýtala sa, kde je ich dcéra.

Obaja potom vybehli von skontrolovať vozidlo. Následne našli svoju dcéru v bezvedomí. Záchranári ju previezli do nemocnice, kde ju však vyhlásili za mŕtvu.

Scholtes má ďalšie dve deti vo veku päť a deväť rokov. Podľa jedného z nich sa rozptýlil hraním videohry a zrejme zabudol na svoju dcéru v aute.

Ich vozidlo má funkciu automatického vypnutia - a Scholtes o nej údajne vedel. Okrem toho mu podľa súdu manželka niekoľkokrát napísala SMS, aby nenechával deti v aute.

Súdny lekár rozhodol, ako dievčatko v aute zomrelo

Ďalšie vypočutie v tejto veci je naplánované na september. Súdny lekár rozhodol, že príčinou smrti dievčaťa bolo prehriatie a ako spôsob smrti určil nehodu.

V rámci prebiehajúceho vyšetrovania úrady zhabali hernú konzolu PlayStation a niekoľko ďalších elektronických zariadení. Detektívi zhabali aj vozidlo Acura MDX z roku 2023.

Obaja si údajne písali textové správy v čase, keď bolo dievča prevezené do nemocnice.

"Povedala som ti, aby si ich nenechával v aute, koľkokrát som ti to už hovorila," napísala žena.

"Zlatko, je mi to tak ľúto!" odpovedal manžel.

"Ako som to mohol urobiť? Zabil som naše dieťa, to nemôže byť pravda," dodal.

Pozrite si archívnu reportáž z 9. júla o tom, ako sa chrániť pred horúčavami.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok