SNS chce zblížiť politikov s voličmi. Do parlamentu predloží novelu, aby mohli poslanci sobášiť

SNS chce predložiť novelu zákona o rodine. Tá umožní poslancom Národnej rady Slovenskej republiky vykonávať sobáše. Tento legislatívny návrh chce strana predložiť na septembrovej schôdzi parlamentu. Informuje o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

svadba nevesta ženích
Foto: TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Predseda SNS Andrej Danko verí, že novela prinesie “nový rozmer do oblasti civilných obradov na Slovensku“.

Prehlbovanie vzťahov s verejnosťou

„Cieľom je posilniť úlohu poslancov NR SR v spoločnosti a umožniť im byť prítomnými pri tých najdôležitejších momentoch v životoch našich občanov. Veríme, že táto úprava zákona bude pozitívne prijatá a prispeje k prehĺbeniu dôvery a zlepšeniu vzťahu medzi poslancami a verejnosťou,“ povedal Danko.

Podľa pripravovaného návrhu z dielne SNS by poslanci mohli vykonávať sobáše pred ktorýmkoľvek matričným úradom na území Slovenska.

„Táto zmena má za cieľ nielen zvýšiť prestíž poslancov, ale aj priblížiť ich viac k bežným ľuďom a posilniť ich úlohu v spoločnosti,“ uvádza sa v stanovisku.

Prejav dôvery voličom

„Môže to byť krásny spôsob, ako poslanci môžu preukázať svoju dôveru a podporu občanom, ktorí ich zvolili,“ dodal líder SNS.

Novelu chce strana predstaviť na septembrovej schôdzi parlamentu. Ak ju parlament schváli, účinnosť môže nadobudnúť už začiatkom budúceho roka.

Pozrite si archívnu reportáž z 22. februára 2022:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok