VIDEO: Padalo z veľkej výšky a následne explodovalo. V Brazílii havarovalo lietadlo, nikto neprežil

9.8.2024 19:55 , Aktualizované: 10.8.2024 09:47

Pád lietadla s 61 osobami na palube v brazílskom štáte Sao Paulo nikto neprežil. Podľa agentúry AP to potvrdila letecká spoločnosť Voepass Linhas Aéreas, ktorá stroj ATR-72 prevádzkovala. Úrady predtým informovali o 62 mŕtvych, spoločnosť však údaj neskôr upravila. Na miesto, kam sa lietadlo zrútilo, dorazili záchranári, hasiči a polícia.

Otázne bolo, či niekto haváriu prežil

"Spoločnosť s poľutovaním oznamuje, že všetkých 61 osôb na palube letu 2283 zomrelo na mieste," uviedla Voepass vo vyhlásení. "V tejto chvíli je prioritou spoločnosti Voepass poskytnutie neobmedzenej pomoci rodinám obetí a účinná spolupráca s úradmi na zistení príčin nehody," dodala spoločnosť.

Podľa CNN Brazil sa lietadlo zrútilo v zastavanej oblasti Vinhedo v štáte Sao Paulo. Lietadlo sa zrútilo v blízkosti domov, podľa prvých informácií sa však na zemi nikto nezranil.

"Myslela som, že to (lietadlo) spadne k nám na dvor," povedala istá žena bývajúca v mieste nešťastia. "Bolo to desivé, ale vďakabohu nie sú obete medzi miestnymi ľuďmi," dodala.

Podľa FlightRadar24 sa lietadlo zrútilo približne po hodine a pol letu. Lietadlo ATR-72 európskej výroby môže na palube prepravovať až 70 osôb a zvyčajne sa používa na regionálne lety.

Zástupca bezpečnostných zložiek v štáte Sao Paulo Guilherme Derrite podľa agentúr povedal, že sa našiel palubný zapisovač (čierna skrinka) a že je nedotknutý.

Lietadlo po náraze explodovalo

Lietadlo spoločnosti Voepass padalo z veľkej výšky a následne explodovalo.

Štátny hasičský zbor Sao Paula na sociálnych sieťach potvrdil, že lietadlo havarovalo v meste Vinhedo. Na mieste bolo sedem posádok, informuje o tom Reuter.

Minúta ticha

Informáciu o úmrtí ľudí na palube zrúteného lietadla nepriamo potvrdil aj brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva, ktorý požiadal pri jednej verejnej akcii o minútu ticha na ich pamiatku, uviedol server stanice CNN Brasil. "Zdá sa, že všetci zomreli, a preto žiadam o minútu ticha za obete," povedal prezident.

Zamestnanec letiska mu zachránil život

Cestujúci, ktorý zmeškal let, tvrdí, že mu zamestnanec letiska zachránil život.

Hŕstka cestujúcich, ktorí mali byť v lietadle, ale zmeškali ho, si vydýchli, že si ho nerezervovali.

Jeden z mužov, Adriano Assis, povedal, že keď prišiel na letisko v Cascavel, chýbali informácie o štarte a pri okienku nebol nikto, kto by odpovedal na otázky.

Keď niekto predsa len prišiel, povedal mu, že ešte nemôže nastúpiť do lietadla.

"Dokonca som sa s ním pohádal, ale nakoniec mi zachránil život," povedal Assis pre miestne noviny, o ktorých informovala brazílska tlačová agentúra Globo.

Pozrite si archívnu reportáž z 1. júla 2024 o turbulenciách v lietadle, kde sa zranilo niekoľko ľudí.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok