Turiec sa chce pobiť o turistov. Má niečo, čím chce prilákať turistov, no viacerým chýba lanovka

9.8.2024 12:25

Turiec sa chce pobiť o turistov. Ťahákom má byť výtvarné umenie. Viacerí však priznávajú, že bez lanovky na Martinské hole sa región na cestovateľskú mapu nedostane. Lákať na prírodu a národné kultúrne centrum zrejme nestačí.

Martin to s cestovným ruchom po dlhých rokoch myslí zrejme vážne. Dáva to najavo cez nové turistické informačné centrum, ktoré sa doposiaľ neustále sťahovalo. Tentoraz to už má byť natrvalo.

Nový produkt pre turistov

“Pripravujeme aj nový produkt cestovného ruchu, ktorý je unikátny, lebo jediné mesto na Slovensku sa môžeme pýšiť tým, že sme Mekkou slovenského výtvarníctva,” hovorí viceprimátor mesta Martin Stanislav Thomka.

Lanovka na Martinské hole je alfou a omegou rozvoja turizmu v regióne. Bez nej nebudú služby no a bez nich nemajú prečo prísť húfy turistov.

Dovolenka v Martine?

“Je tu isté percento ubytovaných klientov, ale toto by sme mali práve vylepšiť, aby tá ponuka toho regiónu Turiec bola komplexná, aby sme dokázali toho klienta tu udržať niekoľko dní najlepšie celý týždeň,” uviedol finančný manažér spoločnosti Fatra Ski Tomáš Holič.

Väčšinu návštevníkov regiónu tvoria turisti, ktorí pricestujú z Liptova, kde sú ubytovaní. Nájdu sa však aj rodiny, ktoré dokážu v okolí Martina prežiť týždennú dovolenku.

Toto musíte vidieť

“Turiec je krásny tým, že máme tu dva národné parky, ktoré lákajú turistov práve, ktorí nevyhľadávajú masový turizmus, ale ktorí sa radi nachádzajú v prírode, spia v prírode, prípadne vyhľadávajú práve tento typ turistiky," tvrdí predseda predstavenstva OOCR Turiec Dalibor Steindl.

Množstvo prekážok

Lenže na ceste do Martina je množstvo prekážok. Neustále obmedzenia pod Strečnom a nedostavaný tunel Višňové mnohých odrádza cestovať na sever Slovenska.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok