Trump vyzval Harrisovú na tri politické debaty. Sme na pokraji svetovej vojny, vyhlásil pre médiá

8.8.2024 21:38 , Aktualizované: 8.8.2024 22:43

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump vo štvrtok uviedol, že súhlasil s tromi prezidentskými debatami v septembri a čaká na odpoveď od kampane svojej súperky, demokratickej viceprezidentky Kamaly Harrisovej. Exprezident to oznámil na tlačovej konferencii, ktorú zvolal vo svojom sídle na Floride.

"Dohodli sme sa s televíziou Fox na 4. septembra, s NBC na 10. septembra a s ABC na 25. septembra," povedal Trump novinárom vo svojom sídle Mar-a-Lago na Floride. "Dúfam, že bude súhlasiť," dodal o Harrisovej. Uviedol, že stanica CBS bude hostiť debatu medzi dvojicou kandidátov na viceprezidenta.

Útočí na Harrisovú

Trump nešpecifikoval, kde sa budú debaty konať a či budú mať divákov. Harrisovej kampaň presadzovala, aby sa debata na ABC News uskutočnila 10. septembra. V tento deň bola predtým naplánovaná debata medzi prezidentom Joeom Bidenom a Trumpom. Trump však predtým uviedol, že bola zrušená, pretože Biden sa vzdal snahy o znovuzvolenie.

Trump na tlačovej konferencii okrem iného ostro kritizoval demokratov a najmä Harrisovú. Označil ju za súčasť "radikálnej ľavice", rovnako ako jej kandidáta na viceprezidenta, guvernéra Minnesoty Tima Walza.

Exprezident USA na tlačovej konferencii zároveň varoval, že sme "veľmi blízko k svetovej vojne", cituje Reuters.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok