Atentátom na mňa nič neskončilo, tvrdí premiér. Opozícia a médiá podľa neho vyrábajú ďalšieho Cintulu

8.8.2024 20:55 , Aktualizované: 8.8.2024 21:28

Premiér Robert Fico sa vyjadril k aktuálnej snahe opozície zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu a pokúsiť sa odvolať ministra spravodlivosti Borisa Suska. Ten pomohol bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi na slobodu.

Robert Fico
Foto: Facebook/Robert Fico

Vo videu na Facebooku obvinil opozíciu aj médiá, že robia "všetko pre to, aby sa na Slovensku znova strieľalo na predstaviteľa vládnej koalície". "Liberálne a progresívne médiá vyrábajú ďalšieho Cintulu," vyhlásil.

Argumentuje tým, že vláda v súlade so zákonom rieši "nespravodlivosti napáchané režimom Matoviča, Hegera a Ódora...a opozícia nevie s vládou demokraticky súťažiť".

Opozícia zvoláva protest

Fico tvrdí, že médiá burcujú verejnosť a občianska neposlušnosť je najlepším liekom na boj s vládou vytvorenou na základe demokratických volieb.

Odôvodňuje to tým, že si vláda dovolí mať iný názor a pripomenul, že opozícia zvolala na 13. augusta protest.

Premiér sa obáva a už teraz vidí, ako protesty môžu ľudí nabudiť a "opozičného aktivistu, ktorý nabudený a povzbudenými všetkými výkrikmi a obvineniami rečníkmi na pódiu na adresu vlád, príde domov a začne čistiť zbraň".

Ocenil koaličných partnerov, Hlas-SD a SNS, ktorí toho podľa neho "tiež majú plné zuby, držia sa na uzde a správajú sa racionálne".

Šialená éra covidu a disciplinárne stíhanie Klimenta

Vládna koalícia podľa premiéra musí reagovať na šialenstvá rokov 2020 a 2023, ako napríklad zistenia najvyššieho kontrolného úradu o "šafárení pri nákupe vakcín proti covidu". "To len potvrdzuje naše tvrdenia o zlodejskom režime Matovičovej a Hegerovej vlády," dodal. 

Premiér verí, že oficiálne zistenia budú dostatočné, aby orgány činné v trestnom konaní mohli začať identifikovať zodpovedných. Predseda vlády taktiež oceňuje políciu a vyšetrovateľov, že "krok za krokom odhaľujú svinstvá, ktoré sa robili na NAKA". 

"Je absolútne správne, že Boris Susko podal návrh na disciplinárne stíhanie sudcu Najvyššieho súdu Klimenta. Ústavný súd vo svojich rozhodnutiach opakovane rozhodol o tom, že senát vedený sudcom Klimentom porušoval ľudské práva a konal svojvoľne," hovorí premiér s tým, že opozícia namiesto toho, aby takýchto sudcov vyzliekala z talárov, robí z nich hrdinov.

Premiér verí v nevinu Kováčika

"Včera som sa otvorene postavil za rozhodnutie ministra Suska podať dovolanie v prospech bývalého prokurátora Dušana Kovačíka. Všetci veríme v nevinu a z nášho pohľadu bol obeťou zmanipulovaného trestného konania, aby sa špeciálnym prokurátorom mohol stať Lipšic," vyjadril sa.

"Postup ministra Suska bol absolútne zákonný a spravodlivý. To akože za čo chcú opozičníci odvolávať Suska," pýta sa s tým, "že podľa litery zákona konal a naplnil svoju právomoc".

Fico doplnil, že Kováčik sa stal "obeťou zmanipulovaného trestného konania".

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok