V Prahe sa zo strechy odtrhol kus rímsy. Spadol na muža, ktorý čakal na električku, nemal šancu prežiť

8.8.2024 13:41

Na Lazarskej ulici v centre Prahy spadol vo štvrtok pred poludním kus rímsy zo strechy a na električkovej zastávke zasiahol muža, ktorý aj napriek rýchlej pomoci na mieste zomrel. Polícia poukázala na to, že v čase tragickej udalosti prechádzala mestom silná búrka s prívalovým dažďom. Hasiči dodali, že po nešťastí z rímsy rozobrali zhruba 100 kilogramov uvoľneného materiálu hroziaceho pádom.

praha nehoda policie hasici ceska republika
Foto: X/ Policie ČR

Prípadom sa zaoberajú policajti, ktorí budú zisťovať príčinu a okolnosti nešťastia. Na mieste zasahovali aj pražskí hasiči a záchranári. "Aktuálne zasahujeme v Lazarskej ulici v Prahe 1, kde zo strechy spadol pravdepodobne kus rímsy. Na mieste prebiehala resuscitácia jedného muža, ktorá bohužiaľ nebola úspešná. Ulica je úplne uzavretá," oznámila popoludní polícia.

Zranenia nezlučiteľné so životom

Záchranná služba na miesto vyslala posádku, lekára a inšpektora. "Jednalo sa o veľmi vážny úraz. Prebehla resuscitácia, bohužiaľ zranenia boli natoľko vážne, že muž zhruba okolo 50 rokov na mieste zomrel," povedala hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová.

Lazarská je nie príliš dlhá, ale frekventovaná ulica spájajúca Spálenú a Vodičkovu ulicu a je na nej centrálna prestupná zastávka nočných električkových liniek. V čase terajšej opravy električkovej trate cez Václavské námestie do nej zachádza špeciálna linka 39, ktorá končí v zastávke Vodičkova. Dopravný podnik uviedol, že linka do Lazarskej kvôli zásahu integrovaného záchranného systému nezachádza a je odklonená cez Karlovo námestie, Palackého námestia a Myslíkovu ulicu späť na svoju trasu. Upozornil tiež, že nemožno použiť výťah zo stanice metra Národnej, ktorý je v Lazarskej ulici.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok