Obrovská smola. Forsterovej chýbala na postup do semifinále jediná stotina sekundy

8.8.2024 10:45 , Aktualizované: 8.8.2024 11:03

Slovenská atlétka Viktória Forsterová nepostúpila na OH v Paríži do semifinále na 100 m prek. Na prienik medzi 24 najlepších jej chýbala jediná stotina sekundy.

Forsterova
Foto: TASR/Martin Baumann

Vo štvrtkovom opravnom behu, tzv. repasáži, obsadila 3. miesto časom 12,88 s a nezmestila sa medzi dvojicu postupujúcich.

Mrzí ju to, ale je na seba hrdá

Dvadsaťdvaročnej Forsterovej nevyšli v stredu na Stade de France podľa predstáv rozbehy, keď v piatom skončila časom 13,08 až na šiestej priečke. Mala však ešte druhú šancu v repasáži, ale ani z nej sa do piatkového semifinále neprebojovala.

"Je to veľká škoda, veľmi som chcela postúpiť a tá stotinka ma veľmi mrzí. Na druhej strane som vďačná, že som mohla na olympijských hrách štartovať v takejto silnej konkurencii. Vedela som, že to bude náročné, ale že na to mám. Potrebovalo si to iba všetko sadnúť. Ten hore má asi pre mňa niečo lepšie ako semifinále na olympiáde, takže ja si na to počkám a dúfam, že to bude stáť za to. Som na seba nesmierna hrdá, že robím to, čo ma baví a ide mi to a teraz som síce trošku smutná, ale zároveň veľmi šťastná," uviedla finalistka tohtoročného európskeho šampionátu v prvej reakcii pre STVR.

Jediná stotina

O postup bojovala do poslednej chvíle, no napokon ju po fotofiniši o stotinu sekundy predstihla Maayke Tjin-A-Limová z Holandska (12,87). Prvý opravný beh vyhrala Marione Fourieová z Juhoafrickej republiky (12,79).  

Forsterová by sa do semifinále dostala, ak by vo štvrtok aspoň vyrovnala svoje sezónne maximum na tejto trati 12,83 s. Jej slovenský rekord z vlaňajšej univerziády má hodnotu 12,72 s. V repasáži sa v troch behoch bojovalo o zvyšných šesť miesteniek do semifinále.

Olympijská debutantka Forsterová už v Paríži absolvovala aj stovku, v ktorej obsadila po rozbehoch konečnú 47. priečku.  

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok