Na budovu ministerstva kultúry niekto nasprejoval hákový kríž. Machala obvinil Drličku, hercov a opozíciu

7.8.2024 16:02

Vinu za hákový kríž, ktorý sa objavil na budove Ministerstva kultúry SR, pripísal Lukáš Machala opozícii, odvolanému riaditeľovi SND a hercom. Polícia už zadržala podozrivého.

ministerstvo kultúry
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Na budovu ministerstva kultúry neznámy páchateľ nasprejoval symbol hákového kríža. Vo videu uverejnenom na sociálnej sieti Telegram o tom informoval generálny tajomník úradu ministerstva kultúry Lukáš Machala.

Vo videu tiež z činu obvinil opozičných politikov, mimovládne organizácie, bývalého riaditeľa SND Mateja Drličku aj hercov, ktorí ho podporili.

„Toto je výsledok vašej práce. Hákový kríž na budove ministerstva kultúry. Nasprejoval ho tam asi nejaký váš priaznivec,“ tvrdí Machala.

hákový kríž na ministerstve Foto: reprofoto Telegram/Lukáš Machala Záber z videa Lukáša Machalu

Hovorí tiež, že ním spomenutí ľudia chcú „nepokoj a nenávisť“, a že si želajú „ďalší scenár, aký sa stal premiérovi“.

Chytili páchateľa

Polícia už pravdepodobne pozná identitu muža, ktorý posprejoval budovu. Informovalo o tom komunikačné oddelenie KR PZ v Bratislave.

„Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I aktuálne vykonávajú úkony spojené so zadržaním muža, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode v blízkosti budovy Ministerstva kultúry SR na Námestí SNP v Bratislave. Muž bol zadržaný v súvislosti s poškodením budovy Ministerstva kultúry SR a to posprejovaním okna,“ uviedla polícia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok