Schmiedlová exkluzívne pre ta3: Teplo je najhorší súper, no mne vyhovuje. Kríza nastala, keď som išla proti sebe

Na olympiáde skončila na 4. mieste, o účasti na hrách hovorí ako o najlepšom turnaji v živote. Tenistka Anna Karolína Schmiedlová pre ta3 opísala, ako sa popasovala s horúcimi dňami na antuke a v ktorom zápase bojovala proti sebe.

Anna Karolína Schmiedlová
Foto: TASR/Jozefína Sihelská

Slovenská tenistka je rada, že sa olympiády mohla zúčastniť, hoci o svojom pôsobení v Paríži sa dozvedela len dva týždne pred otvorením hier.

Verí, že aj jej hraním v Paríži sa tenis viac spropaguje.

Nedostatočný čas na regeneráciu

Moderátor sa Schmiedlovej opýtal, kedy popri zápasoch mala čas na regeneráciu. Tá porovnala pôsobenie na olympiáde a iných športových podujatiach. Tvrdí, že na tých väčších turnajoch majú hráči väčší priestor na oddych a doladenie úderov.

Na olympiáde boli zápasy v jeden týždeň, hráči museli tento čas odohrať, hrali každý jeden deň a podľa Schmiedlovej to organizátori "dosť hnali". "To bolo fyzicky náročné, no mám radšej, keď v takýchto prípadoch môžem hrať doobeda," naznačila Slovenka.

Celý rozhovor so slovenskou tenistkou Annou Karolínou Schmiedlovou ↓:

Zvádzala boj sama so sebou

Krízový moment počas olympiády zažila Schmiedlová počas zápasu v treťom kole proti Talianke Jasmine Paoliniovovej. "Bol to fyzicky najnáročnejší zápas, tu som už bojovala sama so sebou a nemala som už ani nutkanie sa nejak povzbudzovať," priznala.

Napriek tejto nepríjemnej skúsenosti tenistka označila účasť na olympijských hrách za najlepší turnaj v kariére. Vyhrala za sebou štyri zápasy a porazila hráčky, ktoré sú oveľa vyššie v bodovacej tabuľke.

Horúčavy využíva v prospech

Horúce dni trápili aj športovcov. Výnimkou neboli ani tenisti, ktorí museli odohrať zápasy pod holým nebom. Schmiedlová hovorí, že hrať v horúčave nie je najjednoduchšie, najmä vtedy, ak musí človek odohrať viac zápasov po sebe.

"Občas mi takéto počasie vyhovuje. Keď je teplo, mám pocit, že lopty lepšie letia, je potrebné vynaložiť menej úsilia na údery. Najlepšie výsledky mám práve v takomto počasí," opisuje tenistka.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok