VIDEO: V Nemecku sa zrútila časť hotela. Spod trosiek zachraňujú uviaznutých ľudí, hlásia dve obete

7.8.2024 08:05 , Aktualizované: 7.8.2024 12:19

Pri čiastočnom zrútení hotela v meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko zahynuli najmenej dvaja ľudia, oznámila tamojšia polícia na stredajšej tlačovej konferencii. Predtým úrady informovali o jednej obeti, uvádza agentúra DPA.

Germany_Hotel_Collapse603225.jpg
Foto: TASR/AP

V meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko sa v utorok neskoro večer z neznámych dôvodov zrútila časť hotela. Štyroch ľudí vrátane dvojročného dieťaťa sa už záchranárom podarilo z trosiek vyslobodiť.

Traja ľudia sú stále pod troskami a pravdepodobne sú vážne zranení, uviedol hovorca tamojšieho operačného strediska pre mimoriadne situácie Jörg Teusch. "Celá konštrukcia budovy je ako domček z kariet," dodal s tým, že ich záchrana bude veľmi náročná.

Podľa verejnoprávnej televízie SWR je na mieste aj jednotka s pátracími a záchranárskymi psami.

Uviazli pod troskami

Časť hotela sa zrútila v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo vyviaznuť bez zranení, ale ďalších deväť v troskách uviazlo.

"Vzhľadom na charakter poškodenia ide o mimoriadne náročnú operáciu," uviedla polícia vo vyhlásení s tým, že záchranné zložky musia v zrútenom hoteli postupovať s maximálnou opatrnosťou. "Záchranná operácia je neuveriteľne náročná," povedal pre agentúru DPA hovorca okresného operačného strediska.

Príčina nie je známa

Server rozhlasovej a televíznej stanice SWR uvádza, že svedkovia počuli hlasnú ranu, po ktorej nasledoval veľký oblak prachu. Polícia uviedla, že na mieste bolo až 250 záchranárov vrátane špecialistov s dronmi a psami.

Obec Kröv sa nachádza na rieke Mosela neďaleko väčšieho rekreačného mesta Traben-Trarbach v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Má približne 2 200 obyvateľov. V lete je vinárska oblasť vyhľadávaná turistami.

Germany_Hotel_Collapse603226.jpg Foto: TASR/AP

Evakuovali susedné budovy

Televízia SWR uviedla, že hasiči spočiatku nemohli do budovy vstúpiť pre riziko jej úplného zrútenia. Z tohto dôvodu boli evakuované aj susedné domy.

Pri záchranných prácach vytiahli spod trosiek aj malé dieťa:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok