Bibiana zrušila workshop pre deti s Bukovským, ktorého spájajú s dezinformáciami. Šimkovičová podujatie chválila

Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana zrušil plánovaný workshop s kontroverzným dietológom Igorom Bukovským. Ako dôvod uviedla inštitúcia organizačné dôvody. Kedysi obľúbený doktor počas pandémie zľahčoval nebezpečenstvo vírusu a kritizoval protipandemické opatrenia vlády.

bukovský bibiana
Foto: Facebook/Dr. Igor Bukovský, BIBIANA

Worshop s Bukovským potešil aj Šimkovičovú

Podujatie bolo naplánované na utorok 6. augusta. Bukovský sa mal na akcii zúčastniť spolu s karikaturistkou a lektorkou projektu Život a zdravie Olgou Pazeriniovou. Pazeriniová a Bukovský sa poznajú už dlhšie, v minulosti spolupracovali na jeho knihe, ktorú Pazeriniová ilustrovala.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová na workshop s Bukovským reagovala pozitívne. „Zvlášť ma teší, že v Bibiane privítajú experta na výživu Dr. Igora Bukovského,“ povedala Šimkovičová podľa denníka SME.

Negatívna reakcia

Pod príspevkom podujatia na sociálnej sieti Facebook sa objavilo ale množstvo negatívnych komentárov. „Smutné, že ničíte dobré meno (ešte donedávna) skvelej inštitúcie,“ napísal jeden muž.

„Škoda, možno by sa konšpirátor konečne niečo od detí naučil,“ dodala v komentároch žena.

Inštitúcia podujatie zrušila z “organizačných dôvodov“. Niektoré negatívne komentáre vymazala a na otázky neodpovedala.

Nemá atestáciu?

K workshopu sa vyjadrili aj Lovci šarlatánov. Ide o kolektív odborníkov, akými sú napríklad lekári, zdravotníci a doktorandi z lekárskych a farmaceutických fakúlt. Ich snahou je vyvracať hoaxy týkajúce sa medicíny a zdravia.

Pod príspevok Bibiany napísali dve otázky. Chceli vedieť, “akú atestáciu, predovšetkým relevantnú k výžive detí, má Dr. Bukovský a čo má workshop spoločné s umením pre deti“. Otázky ale admin stránky zmazal.

Podľa Lovcov šarlatánov Bukovský nemá atestáciu. „Ono je totižto známe, že Dr. Bukovský nemá žiadnu atestáciu,“ uviedli Lovci na Facebooku.

„U lekára, ktorý sa venuje výžive, by sme očakávali atestáciu z gastroenterológie, vnútorného lekárstva, diabetológie či klinickej biochémie. Ak ide o výživu detí, tam je problematika ešte náročnejšia,“ napísali.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok