Kryptomeny klesli na niekoľkomesačné minimá. Odborníci varujú, zamerajte sa na iné aktíva ako bitcoin či ether

5.8.2024 10:14

Digitálne meny bitcoin a ether v pondelok klesli na niekoľkomesačné minimá. Dôvodom sú obavy z možnej recesie v USA po slabých údajoch z ekonomiky. Finančné trhy sa tak zamerali na tzv. bezpečné aktíva. Informuje o tom správa agentúry Reuters.

Kryptomeny tento rok vzrástli po tom, ako americká Komisia pre cenné papiere a burzy schválila obchodovanie s finančnými produktmi založenými na kryptomenách bitcoin e ether.

Nedávno však bitcoin klesol spolu s ďalšími aktívami vrátane globálnych akcií v rámci širších výpredajov, pretože investori sa obávajú recesie v USA a geopolitického napätia.

Pozrite si reportáž z 12. júla:

Rizikové kryptomeny

"Je to veľká pripomienka, že bitcoiny a kryptomeny vo všeobecnosti sú rizikové aktíva," poznamenal Tony Sycamore, analytik trhu v IG.

Konkrétne, cena bitcoinu sa v pondelok nakrátko prepadla na 53 091 USD (48 999,54 eur), čo bola jeho najnižšia hodnota od konca februára. Neskôr bitcoin časť strát zmazal a dosiahol 54 112 USD, ale jeho cena je stále takmer o 20 % nižšia ako v marci 2024.

Ether v pondelok klesol o 16 % na úroveň 2300 USD, pritom počas obchodovania dosiahol najnižšiu úroveň od polovice januára.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok