Vodiči sa cez víkend musia pripraviť na obmedzenia. Práce na D1 si vyžadujú čiastočné uzatvorenie cesty

3.8.2024 12:13 , Aktualizované: 3.8.2024 18:42

Už dnes v noci zo soboty na nedeľu sa musia vodiči pripraviť na obmedzenia na diaľnici medzi Bratislavou a Sencom. Národná diaľničná spoločnosť ide rekonštruovať tento úsek D1. Práce si vyžadujú dopravné obmedzenia a čiastočné uzatvorenie tejto vyťaženej cesty.

Jeden z najvýznamnejších a najdôležitejších projektov v okolí Bratislavy sa dostane do ďalšej fázy.

"Od marca, kedy prebehlo búranie mosta pri Čiernej Vode, sa pracovalo na rozšírení diaľnice a v súčasnosti ideme do ďalšej etapy, kedy sa bude rekonštruovať vozovka," uviedol hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Tomáš Ferenčák.

Vodiči sa musia aj tento víkend pripraviť na dopravné obmedzenia.

V nedeľu (4. 8.), hodinu po polnoci začnú diaľničiari obmedzovať dopravu na od bratislavských Zlatých Pieskov až po Senec.

O tretej ráno úsek úplne zatvoria

O tretej ráno tento úsek na D1 úplne zatvoria. Otvoriť ho majú v nedeľu popoludní. Potom postupne diaľničiari začnú púšťať autá najprv v jednom jazdnom pruhu a postupne otvoria druhý a tretí.

"Budú sa rozmiestňovať dopravné značenia, maľovať jazdné pruhy," doplnili diaľničiari. Zmena vedenia dopravy je nevyhnutná pre hĺbkovú rekonštrukciu súčasnej vozovky D1.

Situáciu na mieste monitoruje aj Martin Kurila:

Tá je po takmer polstoročí užívania na hranici životnosti, úsek kapacitne nepostačuje dnešným dopravným nárokom a rozšírenie je nevyhnutné pre dokončenie križovatky D1/D4.

"Je to stavba, ktorá bude mať veľký dosah na vodičov jazdiť cez Bratislavu odľahči významným spôsobom tranzit cez Bratislavu a výrazne pomôže ľudom dochádzajúcim za prácou," podotkol generálny riaditeľ NDS Filip Macháček.

Počas víkendu bude obmedzená premávka iba v smere z Bratislavy. V smere do hlavného mesta prejdete bez obmedzení.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok