Vzájomné útoky pokračujú. Ukrajina zaútočila na ruské letisko, sklady s ropou a palivom aj na ponorku

3.8.2024 10:37 , Aktualizované: 3.8.2024 18:45

Ukrajinská armáda zasiahla ruské vojenské letisko v Rostovskej oblasti. Na mieste vypukol rozsiahly požiar. Kyjev pred malou chvíľou vyhlásil, že v sevasto-poľskom prístave na Kryme potopili ruskú ponorku "Rostov na Done triedy Kilo", ktorá bola schopná odpaľovať strely Kalibr. Generálny štáb informoval aj o poškodení proti-raketového systému S-400.

Armáda oznámila, že útok na letisko zasiahol muničný sklad, kde ruské sily skladovali okrem ďalšieho vybavenia aj riadené letecké bomby.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj neskôr vyhlásil, že Rusko použilo v uplynulom týždni pri útokoch na jeho krajinu viac ako 600 takýchto riadených leteckých bômb. "Ruské bojové letectvo musí byť zničené všade, kde sa nachádza a všetkými účinnými prostriedkami. Je taktiež celkom primerané zasiahnuť ruské letiská," napísal na sociálnej sieti.

Horeli palivové sklady

Ukrajina zaútočila aj na ropné a palivové sklady v Belgorodskej, Kurskej a Rostovskej oblasti. Útoky podľa vyhlásenia spôsobili požiar dvoch ropných nádrží.

V noci na sobotu útočila aj Moskva na územie Ukrajiny. Ruský dron poškodil kritickú infraštruktúru v ukrajinskej Vinnyckej oblasti, uviedol tamojší predstaviteľ.

Ukrajinské vzdušné sily tiež oznámili, že počas nočného útoku nad deviatimi oblasťami zostrelili 24 z 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko vypustilo. Ruské jednotky tiež odpálili dve protilietadlové riadené strely S-300 a dve rakety Kh-31, dodali vzdušné sily.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok