Trumpov návrh na debatu s Harrisovou na Fox News čelí odporu. Jej volebný tím obviňuje exprezidenta z úniku

3.8.2024 07:30 , Aktualizované: 3.8.2024 18:57

Donald Trump navrhol debatu s Kamalou Harrisovou na Fox News, čím vyvolal otázky o jeho záväzku zúčastniť sa plánovanej diskusie na stanici ABC. Harrisová ho obvinila z pokusu vyhnúť sa pôvodne dohodnutej debate.

Má strach z ABC? 

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump navrhol, že sa stretne v debate s demokratickou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou na televíznej stanici Fox News, ktorá sa bude konať 4. septembra. 

Bývalý americký prezident to napísal v piatok neskoro večer (2. augusta) v príspevku na sociálnej sieti Truth Social.

Volebný tím Harrisovej ale konanie tejto akcie nepotvrdil a Trumpa obvinil, že sa snaží vyvliecť z už naplánovanej debaty na stanici ABC v inom termíne. Fox News sa k veci zatiaľ nevyjadrila.

Nezabudol spomenúť aj Bidena

"Pravidlá budú podobné pravidlám mojej debaty s Ospalým Joom (Sleepy Joe), s ktorým jeho strana zaobchádza príšerne, ale s arénou plnou divákov!" uviedol Trump.

Narážal tým na prezidenta Joea Bidena, ktorý sa medzitým svojej kandidatúry pod tlakom spolustraníkov vzdal a do novembrových volieb následne podporil nomináciu Harrisovej.

Trumpov príspevok bol podľa agentúry Reuters na niekoľko minút odstránený, potom sa ale objavil znovu.

Trump tiež zmazal svoj návrh na "veľké" stretnutie s občanmi v rovnakom termíne, ak by Harrisová "nebola ochotná alebo schopná debatovať".

Trump porušil slovo

Volebný tím Harrisovej medzitým Trumpa obvinil, že porušil svoje slovo, keď pre televíznu debatu s Harrisovou navrhol nový termín namiesto pôvodne plánovanej druhej debaty s Bidenom na stanici ABC.

"Musí prestať hrať túto hru a dostaviť sa na debatu, ku ktorej sa už zaviazal, a to 10. septembra," na ABC, uviedol riaditeľ komunikácie kampane súčasnej viceprezidentky Michael Tyler.

"Donald Trump sa začína báť a snaží sa vycúvať z debaty, s ktorou už raz súhlasil, a beží rovno na Fox News, aby ho pred ňou zachránili," dodal.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok