Fízeľ skončil v druhom kole. Bol som dobre pripravený, ale bohužiaľ, treba makať ďalej, hovorí

2.8.2024 16:42

Slovenský džudista Marius Fízeľ ukončil svoje pôsobenie na OH v Paríži v 2. kole, no je rád, že sa pod piatimi kruhmi mohol vôbec predstaviť. Nedávno si totiž natrhol stehenný sval, toto zranenie bolo podľa lekárov veľmi vážne.

Nebolo to ľahké, ale podarilo sa ho zdolať

V 1. kole kategórie nad 100 kg zdolal vo svojej premiére pod piatimi kruhmi reprezentanta Fidži Gerarda Takayawu na ippon. "Už som sa s ním bil v Perthe, takže som ho poznal. Každý na tejto úrovni chce podať čo najlepší výkon. Nebolo to ľahké, ale podarilo sa mi ho zdolať. Myslím si, že som zápas korigoval a mal som po celý čas pod kontrolou," povedal Fízeľ.

V 2. kole bol nad jeho sily favorizovaný Uzbek

V 2. kole bol nad jeho sily favorizovaný Uzbek Ališer Jusupov, ktorý zvíťazil na ippon. S týmto súperom sa stretol nedávno v Paríži aj na turnaji grandlsamu. "Tréner mi hovoril, že som ho mal viac vylákať dopredu. Snažil som sa, ale nevyšlo mi to. Ja som si na neho veril a aj keď je v renkingu oveľa vyššie ako ja, tak som ho chcel zdolať. Po kondičnej a technickej stránke som na tom oveľa lepšie ako on, ale žiaľ, nevyšlo to."

Prípravu skomplikovalo zranenie

Prípravu na turnaj skomplikovalo slovenskému reprezentantovi zranenie, ktoré si privodil pred mesiacom na sústredení v španielskom Benidorme.

"Natrhol som si zadný stehenný sval, mal som tam 12-centimetrovú dieru. Nevedel som vôbec, či sa predstavím na olympijskom turnaji. Ale vďaka fyzioterapeutke a lekárke sme to dali dokopy. Je to zázrak, že som sa vôbec postavil, lebo lekárka mi povedala, že si nevie predstaviť, že s takým zranením sa dá súťažiť. Ale aj tak som chcel podať lepší výkon. Snažil som sa  byť pozitívny, ale džudo som nemohol trénovať. Robil som nejaké veci v sede, posilňoval vrch tela, ale na to sa nechcem vyhovárať. Makal som štyri roky, bol som dobre pripravený. Bohužiaľ. Treba makať ďalej."

Fízeľ sa na turnaj pripravoval veľmi svedomito

Fízeľ sa na turnaj pripravoval veľmi svedomito, v Paríži si stanovil prísny režim. "Bol som sa pozrieť pred dvoma dňami v hale, aby som videl, ako to vyzerá. Je to iné ako turnaje, ale to som nevnímal. Ale je to raz za štyri roky a mrzí ma, že to nevyšlo. Musíme si s trénerom pozrieť, čo musíme zlepšiť do ďalších rokov. Chcel som podať čo najlepší výkon, neprišiel som sa zabávať, nebol som ani na iných športoviskách. U mňa to bolo len o jedle a spánku, chcel som byť maximálne sústredený."

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok