Plavkyňa Tamara Potocká nepostúpila, po rozplavbe na olympiáde skolabovala. Astmatický záchvat však nemala

2.8.2024 12:18 , Aktualizované: 3.8.2024 07:21

Slovenská plavkyňa Tamara Potocká nepostúpila do semifinále na 200 m polohové preteky na olympiáde v Paríži a po rozplavbách skolabovala.

Nemala pri sebe lieky

Potocká nepostúpila do semifinále na 200 m pol.pr. na olympijských hrách v Paríži. V rozplavbách obsadila 23. miesto časom 2:14,20.

Po skončení rozplavby skolabovala, odniesli ju na nosidlách a museli jej poskytnúť lekársku starostlivosť.

Podľa členky slovenskej plaveckej výpravy Ivany Langeovej bol príčinou kolapsu astmatický záchvat.

"Tamara Potocká je astmatička a po doplávaní dostala astmatický záchvat. Nemala pri sebe lieky proti astme, preto skolabovala. Zobrali ju do lekárskej miestnosti, kde dostávala kyslík a zrejme aj nejaké lieky. Komunikovala pritom. Nejaký čas ju teraz budú monitorovať v nemocnici," uviedla Langeová.

Totálne vyčerpanie

Tieto informácie však neskôr vyvrátila sama Potocká na svojom Instagrame. "Nie, neodpadla som, ani som nedostala astmatický záchvat," napísala.

„Bohužiaľ, z totálneho vyčerpania som nevládala odísť po vlastných a tak ma museli brať na nosidlách. Jednoducho som sa nevedela nadýchnuť a hýbať celým telom. Čo si myslíte, aký je to pocit, keď sa na vás pozerá 15-tisíc ľudí?“ dodala Potocká.

Slovenská plavecká federácia zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom plavkyňa vyjadrila vďaku za množstvo podporných správ.

„Všetko je v poriadku, nemusíte sa báť a ďakujem,“ uviedla a priznala, že precenila svoje sily.

Za svojím rekordom  

Potocká v premiére pod piatimi kruhmi zaostala za svojím vlastným slovenským rekordom z júnových ME v Belehrade o takmer dve sekundy.

V parížskom bazéne jej vyšiel štart a po úvodnom motýľkarskom úseku bola na prvej priečke.

Po znakárskej päťdesiatke klesla na šiestu pozíciu a už sa jej nepodarilo posunúť vyššie. Za víťaznou Kanaďankou Summer Mcintoshovou zaostala o 4,30 s.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok