Policajti sa zastali čurillovcov. Podľa nich vždy postupovali čestne a s cieľom stíhať zločincov bez ohľadu na ich identitu

2.8.2024 11:14 , Aktualizované: 2.8.2024 13:27

Dvadsaťtri policajtov sa zastalo bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Ľubomíra Daňka a vyšetrovateľov Jána Čurillu a Pavla Ďurku.

O vyhlásení informoval Denník N. Bývalých mužov zákona policajná inšpekcia obvinila v súvislosti s kauzou Očistec.

Policajti vo verejnom vyhlásení uviedli, že obvinení vždy postupovali čestne, nestranne, zákonným spôsobom a s jediným cieľom – stíhať trestnú činnosť bez ohľadu na to, kto je jej páchateľom.

Podobnú podporu vyslovili včera bývalí prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry exkolegovi Michalovi Šúrekovi. Policajná inšpekcia ho obvinila spolu so spomínanou trojicou.

Zareagovali aj predstavitelia koalície

Poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar (Smer-SD) uviedol, že "obeťami nie sú čurillovci a prokurátor Šúrek, ale všetky osoby, voči ktorým zneužívali svoje právomoci".

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) uviedol na sociálnej sieti ešte v utorok, že inšpekcia obvinila prokurátora Michala Šúreka a dvoch vyšetrovateľov zo skupiny čurillovcov spolu s ex-šéfom NAKA.

"Pre mňa osobne je prioritou rešpektovanie zákonov a práv a ako minister vnútra a predseda Hlasu garantujem, že doba politických procesov a pomsty sa skončila a na Slovensku konečne opäť začalo platiť "padni, komu padni", ale nie na základe falošných obvinení, ale na základe dôkazov a faktov," podotkol minister.

"V čase najväčšej slávy, keď nadobudli pocit, že stoja nad zákonom, sa nechali na "párty" organizácie Zastavme korupciu takto vyfotiť. Čítam z médií, že dnes toho, čo varil vodu na svine, polícia obvinila. Ako hovorí jedno príslovie: Daj si pozor čo si žiadaš, pretože sa ti to môže splniť," napísal minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS).

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok