Nigérijčan mal pri Dóme sv. Martina znásilniť dve dievčatá. Už je vo väzbe

31.7.2024 06:00

Sexuálna násilie v uliciach Bratislavy. V sobotu 27. júla mal muž z Nigérie v Starom Meste dvakrát znásilniť mladistvé dievča a 20-ročnú ženu. Stačili dva dni a násilník skončil vo väzbe.

únos znásilnenie
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Zabávali sa, potom ich omámil

Dvadsaťročná žena a mladistvé dievča sa cez víkend zabávali v jednom z bratislavských barov. Tvrdia, že tam ich zrejme útočník omámil. Podľa obvinenia muž najskôr jednu a potom aj druhú odviedol do parčíka pri Dóme sv. Martina, kde ich znásilnil.

Obe ženy vypovedali, že so sexom nesúhlasili. Obvinený útočník, podľa našich informácií nezamestnaný, má trvalý pobyt v Dunajskej Strede.

"Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 27-ročnému O. S. K. štátnemu príslušníkovi Nigérie s trvalým pobytom v okrese Dunajská Streda za pokračovací zločin znásilnenie v časti dokonaný a v časti štádiu pokusu v súbehu so zločinom sexuálneho násilia," informovala ta3 hovorkyňa KR PZ v Bratislave Jana Šimunková.

Už je vo väzbe

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I navrhol obvineného stíhať väzobne, s čím sa stotožnil aj prokurátor. Súd mu vyhovel.

"Mestský súd Bratislava I dňa 29. 07. 2024 vzal do väzby obvineného O. S. K. z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol sudca pre prípravné konanie Mestského súdu Bratislava I.

Afričan obvinenia odmieta, a preto podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok