Obyvateľov Brezna vydesil medveď. Zásahový tím je v pohotovosti, no nechystá sa zakročiť

30.7.2024 11:37

Miestnou časťou Bujakovo sa prechádzal medveď hnedý. Primátor mesta vyzýva na zvýšenú opatrnosť, v pohotovosti je zásahový tím aj mestská polícia.

medveď stopa
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Brezniansky primátor Tomáš Abel v pondelok (29. júla) v popoludňajších hodinách informoval o výskyte medveďa hnedého v Bujakove, miestnej časti Brezna.

Verejnosť vyzval na zvýšenú opatrnosť. Hlásením sa už zaoberá Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR.

Nutná obhliadka lokality

"V pondelok o 15.30 h oznámila obyvateľka miestnej časti Bujakovo, že 27. a 29. júla bol na konci Bujakova pred "obaľovačkou" videný medveď hnedý, ktorý schádza z doliny cez hlavnú cestu smerom k Hronu. Prosím, zvýšte v predmetnej lokalite opatrnosť," napísal Abel na sociálnej sieti s tým, že vyrozumel zásahový tím i mestskú políciu.

Ako v utorok potvrdil vedúci odboru propagácie a komunikácie ŠOP v Banskej Bystrici Andrej Švec, zásahový tím pre medveďa hnedého prijal hlásenie na pohotovostný telefón v pondelok v neskorých popoludňajších hodinách.

"Situáciu následne telefonicky preveril a keďže išlo už o neaktuálny výskyt medveďa hnedého, dnes vykoná obhliadku lokality a v prípade potreby osadí na mieste informačnú tabuľu a fotopascu. V najbližších dňoch zároveň zintenzívni hliadkovú činnosť v danej lokalite," uviedol Švec.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok