Rokovanie lídrov za okrúhlym stolom sa nekonalo. Zjavne sa dočkáme iba debaty vo dvojici

27.7.2024 16:14

Prezident a premiér by sa mali stretnúť koncom prázdnin. Vyriešiť musia niekoľko personálnych otázok. Z májového stretnutia lídrov všetkých strán nebolo nič. Zrejme sa preto dočkáme iba debaty vo dvojici.

Okrúhly stôl sa mal konať po májovom atentáte na premiéra, aby upokojil spoločnosť aj politikov a to na popud vtedy súčasnej prezidentky Čaputovej a novozvoleného prezidenta Pellegriniho. 

Z rokovania za okrúhlym stolom ale napokon nič nebolo. Podľa koalície mal za ním sedieť aj premiéra. Ten ale potreboval čas na uzdravenie. 

Nateraz sa črtá, že sa stretnú iba prezident s premiérom. 

Na stole je niekoľko politických otázok. Okrem iného musia vyriešiť aj post predsedu parlamentu, ktorý stále nie je oficiálne obsadený. Miesto patrí podľa koaličnej zmluvy Hlasu, za podporu Pellegriniho v parlamentných voľbách by ho chcela SNS. Andrej Danko preto nie raz hovoril o stretnutí v trojici. 

Stretnutie prezidenta s premiérom by sa malo uskutočniť koncom augusta. Najbližšia riadna parlamentná schôdza parlamentu sa začne 10. septembra, možno už aj s novým vedením.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok