Vodiči, cez víkend sa obrňte trpezlivosťou. Prichádzajú obmedzenia na diaľnici D1 pri Bratislave

26.7.2024 18:55

Už v piatok večer (26. júla) sa musia vodiči pripraviť na obmedzenia na diaľnici medzi Sencom a Bratislavou. Národná diaľničná spoločnosť ide rekonštruovať tento úsek D1-ky. Práce si vyžadujú dopravné obmedzenia a čiastočné uzatvorenie diaľnice. Na mieste bol náš redaktor Matej Kurila.

Čo sa bude diať?

O 22:00 dôjde k úplnému uzatvoreniu tohto úseku až do sobotného popoludnia. Vtedy diaľničiari začnú postupne púšťať autá najprv v jednom, potom v dvoch pruhoch. A až v nedeľu budú spustené všetky tri pruhy.

Vodiči budú môcť tento uzatvorený úsek diaľnice obísť cez Senec po takzvanej starej seneckej a napoja sa opäť na diaľnicu na výjazde vo Vajnoroch.

Toto obmedzenie využijú diaľničiari na reorganizáciu dopravy – budú rozmiestňovať dopravné značenie, maľovať jazdné pruhy a premiestňovať tri kilometre betónových zvodidiel, čo si vyžiada aj prítomnosť ťažkých mechanizmov. 

Obmedzenia ako príprava

Tieto obmedzenia sú prípravou na ďalšiu fázu rozširovania D1, počas ktorej prebehne rekonštrukcia pravého jazdného pásu diaľnice.

Je dôležité podotknúť, že tieto obmedzenia sa netýkajú diaľnice v smere z Bratislavy do Senca. Po nej budete môcť po celý víkend jazdiť bez obmedzení.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok