Bradavkami proti "homosexuálnej kultúre". Šéfredaktor webu Štandard zverejnil video, ktoré pobúrilo ženy

Šéfredaktor webu Štandard Jaroslav Daniška zverejnil na webe denníka video, v ktorom hovoril o tom, ako ženy v Taliansku chodia bez podprsenky a s hlbokými výstrihmi. To, že je leto, ale nie je dôvod. Majú tým bojovať proti "homosexuálnej kultúre".

Dizajn bez názvu (4).png
Foto: reprofoto: Štandard, TASR/Jaroslav Novák

Daniška bol nedávno v Ríme. To mu pripomenulo antickú komédiu Lysistrata. „Na uliciach (Ríma) sa odohráva podobná kontrarevolúcia, o akej kedysi písal Aristofanes,“ uviedol na začiatok.

Útok na “homosexuálnu kultúru“

V Ríme si všimol dievčatá a ženy, ktoré chodia v lete po meste bez podprsenky a s veľkým výstrihom. Inšpirovať mali aj turistky, ktoré podľa neho chodia oblečené podobne. „Rimanky aj ďalšie mladé ženy sa rozhodli zrejme zaútočiť na prevládajúcu homosexuálnu kultúru a použiť tie najsilnejšie zbrane. Mužov jednoducho zaujať,“ tvrdí šéf webu.

Jeho známi si vraj podobnú “kultúru“ všimli aj v Španielsku. „Ženy sa skrátka rozhodli pripomenúť mužom svoje najsilnejšie zbrane,“ povedal Daniška a dúfa, že sa držia Lysistratinej rady, že „majú byť vyzývavé, ale zdržanlivé“. Na záver dodal, že mladí muži zúfalo potrebujú pomoc.

Lysistrata je antická komédia od gréckeho dramatika Aristofana. Ženy v nej odmietnu mať sex so svojimi mužmi, aby tak zastavili vojnu.

Kritika zo strany žien

Krátko po zverejnení videa sa na šéfredaktora webu Štandard spustila kritika. Video má za štyri dni 165-tisíc videní na Instagrame.

Predovšetkým ženy zostali zaskočené a pohoršené. Mnohé z nich napísali, že sa neobliekajú pre mužov, že ich najsilnejšou zbraňou nie sú prsia a neskúmajú, či ľudia na ulici na sebe majú spodnú bielizeň, alebo nie.

„Presne, nenosím podprsenku kvôli tomu, aby som z mužov robila roduverných heterosexuálov a nie preto, že vonku je 30 stupňov v tieni,“ napísala jedna žena pod video.

„Najsilnejšou zbraňou ženy sú prsia?? Podľa mňa charakter a morálka. Okrem toho, p. Daniška, ako kresťan schvaľujete použitie necudnosti (teda hriechu) ako zbrane proti homo agende? Účel ale nesvätí prostriedky,“ napísala ďalšia.

„Najsilnejšia “zbraň” žien je mozog pán Daniska, mozog. Odporúčam používať minimálne 3 krát denne. Výsledky sa dostavia čoskoro,“ píše ďalšia žena.

Takýchto komentárov sa pod videom objavili desiatky. Daniškove tvrdenia už stihli prezdieľať viaceré účty na sociálnych sieťach a kritikou nešetrili.

Pozrite si rozhovor o ženách v politike a stereotypoch, ktoré sa s tým spájajú.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok