Sociálnymi sieťami sa šíri falošná reklama. Podvodníci lákajú na bezplatné zubné implantáty

24.7.2024 14:31

Podvodníci využívajú dôverčivosť seniorov na šírenie falošných sľubov o bezplatných zubných implantátoch. Zubári varujú, že ide o klamlivý príspevok.

zubár
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Internetom sa šíri nový druh podvodu týkajúci sa bezplatných zubných implantátov.

Na sociálnych sieťach sa objavil príspevok s názvom „Oficiálne oznámenie“, doplnený štátnym znakom SR, ktorý tvrdí, že do 1. augusta 2024 budú zubné kliniky na Slovensku poskytovať bezplatné služby vrátane zubných implantátov.

Terčom sú najmä starší ľudia

Podvodný príspevok cielený najmä na starších ľudí láka záujemcov o zubné implantáty.

Títo dôverčiví používatelia internetu sú následne ľahkým terčom pre získanie ich osobných údajov.

Zubné implantáty podvod Foto: Facebook/Lesliey-shop

Na naše zubné kliniky prichádzajú dopyty k tejto téme prakticky na dennej báze. Často sú to seniori, ktorí sa chcú objednať na bezplatné zubné implantáty alebo si overujú, či štát naozaj prepláca celý implantát. Chceme poprosiť všetkých o obozretnosť a tiež uváženie, či je pôvodca podobného príspevku dôveryhodný,“ varuje lekár Alexander Schill, primár a zakladateľ Schill Dental Clinic.

Nákladný úkon

Zubné implantáty sú najvyspelejšou metódou náhrady chýbajúcich zubov, avšak ich zavedenie vykonáva len malá časť kliník špecializujúcich sa na zubnú chirurgiu a implantológiu.

Navyše ide o nákladný úkon, ktorý nie je hradený z verejného zdravotného poistenia. Tento fakt podvodníci využili vo svojej schéme.

Podvedení klienti? Poisťovne zrušili zubné benefity, čo si o tom myslí odborníčka na zdravotníctvo si môžete pozrieť v reportáži nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok