Výbuch v mexickej továrni na výrobu tequily. Alkohol sa môže dostať do mestskej kanalizácie, prípad riešia úrady

24.7.2024 07:38

Pri výbuchu a následnom požiari v mexickej továrni na výrobu tequily v štáte Jalisco zahynulo najmenej päť ľudí a dvaja boli zranení. K nešťastiu došlo v utorok neskoro večer, informovala agentúra AP s odvolaním sa na mexické úrady. Všetky obete sú zamestnancami továrne a jeden zo zranených je vo vážnom stave. Príčina výbuchu sa naďalej vyšetruje.

Mexiko
Foto: X/Reuters

Záchranári preventívne evakuovali okolie továrne, ale v noci na stredu sa obyvatelia mohli vrátiť do svojich domovov. Požiar sa v noci podarilo dostať pod kontrolu, ale záchranné tímy na mieste stále pracujú.

Alkohol v mestskej kanalizácii? 

Podľa riaditeľa štátnej civilnej ochrany Víctora Huga Roldána praskla jedna z dvoch nádrží na tequilu s objemom 2 190 hektolitrov a úrady sa snažia zabrániť tomu, aby sa alkohol dostal do mestskej kanalizácie.

Mesto Tequila leží v tieni sopky asi 600 km severozápadne od hlavného mesta Mexika a je obklopené plantážami modrej agáve, šťavnatej rastliny, z ktorej jadier sa vyrába slávny alkoholický nápoj. Život 40 000 obyvateľov sa točí okolo výroby tequily a s ňou spojeného cestovného ruchu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok