Apple zvažuje, že predstaví skladací iPhone. Konkurenčnému Samsungu sa s ich skladačkou darí

23.7.2024 21:21

Americká spoločnosť Apple zvažuje, že v roku 2026 predstaví skladací iPhone. Uviedol to v utorok server The Information s odvolaním sa na dve osoby oboznámené s touto záležitosťou. To by mohlo predstavovať zásadné prepracovanie hardvérového dizajnu najobľúbenejšieho produktu Applu.

Apple iPhone.jpg
Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Konkurenčná spoločnosť Samsung Electronics predstavila skladací prístroj v roku 2019 s cieľom prilákať nových zákazníkov výraznou zmenou hardvérového dizajnu. Stala sa tak priekopníkom v segmente skladacích prístrojov.

Podľa zdrojov projekt takéhoto telefónu iPhone postúpil z fázy iba úvah. Spoločnosť oslovila dodávateľov v Ázii, aby pre zariadenie vyrobili komponenty. Nový produkt má zatiaľ interné kódové označenie V68. Zdroje ale tiež varovali, že nie je zaručené, že telefón sa nakoniec dostane na trh.

Čelí konkurencii

Skladacie smartfóny vybavené funkciami umelej inteligencie by mohli podporiť dopyt po iPhonoch. Apple teraz čelí silnej konkurencii v Číne od firiem Honor a Huawei a celosvetovo je jeho veľkým rivalom práve Samsung.

Globálny trh so skladacími smartfónmi vzrástol v prvom štvrťroku medziročne o 49 percent. To bol najvyšší rast za šesť mesiacov, ukázala správa firmy Counterpoint Research. Na prvú priečku v segmente sa prvýkrát dostal Huawei, ktorý zosadil z tejto pozície Samsung, uviedla agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok