Muž vošiel do domova dôchodcov v Chorvátsku a spustil streľbu. Útok si vyžiadal šesť obetí

22.7.2024 13:01 , Aktualizované: 22.7.2024 15:43

Najmenej šesť životov si v pondelok vyžiadala streľba v domove dôchodcov v chorvátskom meste Daruvar, uviedli tamojšie médiá. Podľa prvých správ do budovy vošiel muž s pištoľou a začal strieľať okolo seba. Niekoľko ďalších osôb bolo zranených.

Polícia páchateľa zatkla v neďalekej kaviarni. Zamestnanec kaviarne médiám povedal, že páchateľ si objednal kávu a na stôl pred seba položil zbraň, uviedol denník Yutarnij list.

Strelcom bol bývalý vojak

Podľa nepotvrdených zdrojov, ktoré citovala agentúra AFP, je strelcom 51-ročný bývalý vojak. Jeho matka bývala v domove dôchodcov a je jednou z obetí, uviedol denník.

Na mieste streľby zasahujú všetky zložky integrovaného záchranného systému. Podľa Istra24 policajti vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžu poskytnúť ďalšie informácie.

Policajný prezident Nikola Milina médiám oznámil, že zomrelo celkovo šesť ľudí a ďalších šesť bolo zranených. Medzi mŕtvymi je päť klientov ústavu a jeden zamestnanec. Povedal tiež, že polícia pravdepodobného páchateľa pred činom trikrát vyšetrovala, naposledy minulý mesiac. Dvakrát išlo o podozrenie z výtržníctva a raz o domáce násilie. Podľa predbežných informácií na zbraň nemal povolenie.

Chorvátsky prezident Zoran Milanović vyjadril sústrasť pozostalým a uviedol, že ho "divošský a bezprecedentný" zločin v Daruvare šokoval. Vyzval tiež na prísnejšiu kontrolu držania zbraní v krajine.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok