Dopravné spojenie medzi krajmi sa dostalo na vyššiu úroveň. Motoristi ocenia najmä nový most v Žarnovici

22.7.2024 12:31 , Aktualizované: 22.7.2024 17:14

Dopravné spojenie medzi Banskobystrickým a Trenčianskym krajom sa dostalo na vyššiu úroveň. Župa zrekonštruovala dôležitú cestu, ktorá bola roky v havarijnom stave. Motoristi ocenia najmä nový most v Žarnovici, ktorého výstavba im posledné mesiace spôsobovala komplikácie. Viac povie Martin Dušička.

Dopravné spojenie medzi Banskobystrickým a Trenčianskym krajom sa dostalo na vyššiu úroveň. Ukončili totiž obnovu kľúčovej cesty, ktorá spôsobovala motoristom vážne problémy.

Na ploche 95 tisíc metrov štvorcových kompletne vymenili asfaltový kryt, obnovili priepusty, autobusové zastávky, zvodidlá a zábradlia.

Celkovo zrekonštruovali až 15 mostov, pričom najdôležitejší bol ten v Žarnovici. Na jeho kritický stav upozorňovalo mesto už celé roky. Nebezpečný bol najmä výjazd na most.

Banskobystrická župa, ktorej cesta patrí, priznáva, že rekonštrukcia nebola lacná. Na 13-tich kilometroch preinvestovali takmer 12 miliónov eur. Tvrdia však, že dbali najmä na kvalitu.

Župa verí, že okrem obyvateľov regiónu novú cestu a jej napojenie na R1-tku ocenia aj zamestnanci priemyselných parkov v Prievidzi, či Žarnovici, ktorí budú denne po nej jazdiť.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok