FOTO: Bratislavu zachvátili fanúšikovia AC/DC. Dopravné obmedzenia potrvajú do noci

21.7.2024 07:25 , Aktualizované: 21.7.2024 19:34

V súvislosti s koncertom skupiny AC/DC na Starom letisku v bratislavských Vajnoroch treba počítať s dopravnými obmedzeniami. Kompletne uzavretý bude Vajnorský nadjazd pre automobilovú dopravu, a to do 3.00 h nasledujúceho dňa. Slúžiť bude pre peších smerujúcich od konečnej zastávky električiek na Zlatých pieskoch. Pripomenul to starosta Vajnôr Michal Vlček.

Premávka v okolí letiska bola zhustená

Premávka v okolí Starého letiska v bratislavských Vajnoroch, miesta nedeľňajšieho koncertu skupiny AC/DC, bola zhustená. Informovala o tom bratislavská polícia. Vodičov vyzvala na rešpektovanie dopravných značení aj pokynov policajtov. Vodičom odporučila využiť príjazd Rače a od diaľnice D4.

"Dopravní policajti aj naďalej premávku usmerňujú a dohliadajú na jej bezpečnosť. (...) Vodičom odporúčame zvýšiť opatrnosť, trpezlivosť a zároveň ich vyzývame, aby sa riadili pokynmi policajných hliadok," uviedla ešte skôr na sociálnej sieti s tým, že prípady narušenia verejného poriadku doposiaľ nezaznamenala.

"Na monitorovanie aktuálneho vývoja dopravnej situácie v mieste konania sa koncertu AC/DC využívame nielen vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR, ale aj služobné drony," priblížila na sociálnej sieti.

Samotný areál sa otvoril už od 12.00 h. Dopravný podnik Bratislava posilnil spoje MHD vrátane nočných liniek. So Železničnou spoločnosťou Slovensko zabezpečil organizátor kyvadlovú železničnú dopravu z hlavnej stanice na Železničnú stanicu Vajnory i späť.

Pre návštevníkov koncertu, ktorí sa rozhodli prísť autom, boli zabezpečené parkovacie plochy priamo v areáli.

"Pre obyvateľov Vajnôr je kľúčové, že do dediny sa autom dostanú len ľudia s trvalým pobytom u nás. Pre zrýchlenie kontroly sme obyvateľom distribuovali nálepku na čelné sklo auta, s ktorou sa dostanú do Vajnôr, priamo do miesta svojho bydliska," konštatoval Vlček s tým, že využiť budú môcť všetky cesty okrem Vajnorského nadjazdu.

Dohliadala aj polícia

Okrem dopravných obmedzení platili aj rozsiahle bezpečnostné opatrenia. Zamerané boli podľa polície na ochranu života, zdravia, majetku občanov i verejného poriadku.

Policajti napríklad návštevníkov koncertu vyzvali, aby so sebou nebrali pyrotechnické výrobky, chladné alebo strelné zbrane, prípadne iné nebezpečné predmety.

Na bezpečnosť dohliadali stovky pracovníkov usporiadateľa koncertu a desiatky príslušníkov záchranných zložiek (polícia, hasiči a zdravotnícki záchranári).

Polícia tiež v mieste konania koncertu aj v jeho okolí monitorovala dopravno-bezpečnostnú situáciu.

Mestská časť mala zároveň na organizátora i požiadavku v súvislosti so zvýšenou hlučnosťou. Usporiadanie areálu je priestorovo vyriešené tak, že hlavná hudobná produkcia bola smerovaná severne, čím minimalizovali negatívne dosahy na blízke obytné zóny.

Skupina zverejnila videoupútavku na svoj koncert

Skupina AC/DC zverejnila videoupútavku na svoj koncert v Bratislave. Video, ktoré vzniklo v sobotu, zachytáva atmosféru mesta s prvými fanúšikmi a záverečné prípravy pódia.

Na slovenskej premiére tejto legendárnej austrálskej skupiny sa očakáva účasť 100-tisíc ľudí.

O skupine

Austrálska hardrocková legenda pokračuje v európskej časti turné Power Up, nazvaného podľa jej najnovšieho albumu z novembra 2020. Power Up je jej prvým turné v Európe po ôsmich rokoch.

Skupina AC/DC odohrala svoje prvé vystúpenie 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v austrálskom Sydney. Je jednou z najvplyvnejších rockových skupín v histórii s viac ako 200 miliónmi predaných albumov po celom svete. Jej LP Back in Black je najpredávanejším albumom akejkoľvek kapely všetkých čias s celosvetovým predajom 50 miliónov výliskov.

V roku 2003 uviedli skupinu do Rock'n'rollovej siene slávy. Úspechy na scéne zbiera už 50 rokov, na tomto turné vystúpi v zložení Angus Young (sólová gitara), Brian Johnson (spev), Stevie Young (rytmická gitara), Matt Laug (bicie nástroje) a Chris Chaney (basová gitara).

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok