Napadnutý poslanec Ľupták zo SNS pre ta3: Útočníka som upozornil, že som verejný činiteľ, zjavne mu to nič nehovorilo

Poslanca za SNS Pavla Ľuptáka vo štvrtok vo večerných hodinách napadli v okrese Turčianske Teplice. Pre televíziu ta3 poskytol exkluzívny rozhovor.

ľupták
Foto: ta3

Pavol Ľupták potvrdil, že incident nemal súvis s jeho politickou kariérou. "Je to skôr následok občianskoprávneho nedorozumenia," vysvetlil.

"Máme taký malý penzión a boli tu neprispôsobivé hostky, tak sme im zrušili trojdňový pobyt. Na druhý deň mi volali, že zavolajú motorkárov," uviedol Ľupták.

Keď hostky odišli, tak podľa slov poslanca prišiel muž v prilbe a vybavil si to s ním "ručne-stručne".

Útočníka upozornil, že je verejný činiteľ

"Pánovi som povedal, že som verejný činiteľ, ale zjavne mu to nič nehovorilo. Zaútočil na mňa päsťami, prvú ranu som dostal, ale bola taká slabšia, lebo som sa uhol dozadu. Ďalším dvom ranám som sa uhol, následne ma stiahol na zem a spadol som na schody, potom ma dokopal," priblížil poslanec.

Utrpel aj menej vážne zranenia. "Najvážnejšie je koleno, kde sa odštiepil kus z holennej kosti. Predpokladaná doba liečenia je nejakých šesť týždňov," podotkol.

"Čo bolo najhoršie, tak zaútočil aj na moju manželku, ktorá incident fotila a následne sa za ňou rozbehol, má však rýchle nohy a útočník sa potom vyzúril na zariadení," opísal Ľupták.

Páchateľa stotožnili a polícia ho o pár hodín neskôr zadržala.

Viac sa dozviete v celom rozhovore s Pavlom Ľuptákom, ktorý si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok