Tragédia v Paríži. Opitý vodič narazil do terasy baru, na mieste zomrel človek, viacerí sú zranení

17.7.2024 20:40 , Aktualizované: 17.7.2024 22:25

V Paríži narazilo osobné auto na terasu baru. Jeden človek zomrel, celkovo je šesť vážne ranených, z ktorých traja bojujú o život. Celkovo 23 ľudí je v šoku a dostalo sa im lekárskej starostlivosti. Na mieste je polícia, podľa ktorej išlo pravdepodobne o dopravnú nehodu a vodič do ľudí nešiel zámerne, píše AFP.

Pokojná ulica

V aute, ktoré okolo 19.30 h v ulici Père Lachaisa v 20. parížskom obvode najazdilo na terasu baru, boli dvaja ľudia. Zrejme požili alkohol a boli pod vplyvom návykových látok, povedal denníku Le Parisien policajný zdroj. Vodič ušiel, spolujazdca zatkla polícia, dodáva denník. Le Figaro píše, že vodič nabúral práve pre to, že bol opitý.

Čašník z podniku vzdialeného asi 200 metrov od miesta nehody AFP povedal, že auto šlo vysokou rýchlosťou, vošlo do protismeru a on potom počul ranu. Ľudia podľa neho utekali do všetkých strán, dve ženy pomáhali raneným a veľmi rýchlo dorazila aj polícia. "Sú to kolegovia, susedia, ľudia, ktorých poznám. Je to pokojná ulica, nikdy sa tu nič nedeje," uviedol čašník.

Na miesto nešťastia prišli štyri hasičské vozidlá a niekoľko vojakov z programu Sentinelle, ktorí hliadkujú vo francúzskych uliciach v rámci prevencie teroristických činov.

Pozrite si živý vstup zahraničnej redaktorky Andrey Simančíkovej o nehode v Paríži:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok