VIDEO: Trump len o vlások unikol smrti. Pozrite si 3D vizualizáciu trajektórie strely zo zbrane atentátnika

Donald Trump len o vlások unikol smrti. Na 3D vizualizácii je znázornená trajektória strely zo zbrane atentátnika. Kandidát na prezidenta USA však v poslednej chvíli otočil hlavou, aby sa pozrel na poznámky. To mu zachránilo život.

trajektoria strely
Foto: X/ The Spectator Index

Nová 3D vizualizácia ukázala, akým smerom išla guľka. Strelec Thomas Matthew Crooks mieril na hlavu Donalda Trumpa. Republikánsky kandidát sa v poslednej chvíli pohol, čím ho guľka len oškrela.

Trump zo sobotňajšieho útoku na predvolebnom mítingu v Pensylvánii vyviazol so zranením ucha, zabitý však bol jeden účastník akcie a ďalší dvaja boli zranení. 

Atentát

Prezidentská ochranka mala pri mítingu v meste Butler vytýčenú oblasť okolo exprezidentovho pódia, ktorú primárne strážila, zatiaľ čo miestni policajti hliadkovali za týmto ochranným pásom.

Budova, z ktorej strechy strieľal útočník, bola tesne za hranicou tohto "perimetra", na starosti ju teda mala polícia. K Trumpovmu pódiu zároveň bola pomerne blízko, podľa amerických médií bol strelec od prezidentského kandidáta necelých 150 metrov.

Polícia sa strelca pokúsila konfrontovať. Jeden z policajtov za ním podľa informácií AP vyliezol na strechu; Crooks na neho ale namieril svoju zbraň a policajt po rebríku zliezol späť.

Čoskoro Crooks začal strieľať smerom na Trumpa, načo ho zabili ostreľovači Tajnej služby, uvádza AP.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok