Rodina dieťaťa, ktoré zomrelo po vyslobodení z prehriateho auta, prehovorila. Ako sa však dostalo do vozidla, je stále záhadou

17.7.2024 12:31 , Aktualizované: 17.7.2024 16:04

V spišskej obci Markušovce sa nedokážu zmieriť s informáciu o tragickej udalosti, ktorá sa stala v pondelok v miestnej osade Jareček. Tri a pol ročné dievčatko sa počas horúceho dňa údajne zatvorilo do rozpáleného auta a nedokázalo sa dostať von. Záchranári mu už pomôcť nedokázali.

Existuje viacero verzií toho, čo sa tu v pondelok počas horúceho popoludnia stalo. Smutný príbeh sa začal tým, že Ivanka zmizla spod dohľadu rodičov.

Jej matka si vraj myslela, že dievčatko šlo k susedom. Tí mali na dvore malý bazén. Keď však zistila, že tam nie je, začala Ivanku hľadať. A hľadali aj príbuzní.

Dieťa hľadali dlhší čas

"To dieťa hľadali dlhší čas. Po celej osade ho hľadali. Nakoniec ho našli v aute," uviedol starosta Markušoviec Peter Fulla (nezávislý).

Ako sa do auta malá Ivanka dostala a potom sa v ňom aj zamkla, je záhadou.

"Možno boli otvorené dvere a vošla dnu. Viete ako je to, štvorročné decko," povedal starý otec zosnulej Eduard Ščuka.

Príbuzní dievčatko v bezvedomí z auta napokon vyslobodili. Záchranári prišli rýchlo. 

"Minimálne pol hodiny sa snažili to dieťa oživiť. Ale sa im to nepodarilo," doplnil starosta Markušoviec.

Polícia prípad vyšetruje vychádzajúc z predpokladu, že starostlivosť o dieťa zo strany rodičov nebola dostatočná. Príbuzní sa však proti takémuto konštatovaniu ohradili.

Rodičia sa o dieťa starali, tvrdí starý otec zosnulej 

“Otec a matka nie sú nedbanliví. Oni sa o dieťa starali,” uviedol starý otec dieťaťa Eduard Ščuka.

“To sú najlepší ľudia, čo môžu na svete existovať. Málokto sa tak stará o deti, ako oni,” podotkol príbuzný zosnulej František Pecha.

"Obhliadajúci lekár na tele dieťaťa nenašiel známky zranenia. Nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla košická krajská polícia.

Ivanka mala ešte dvoch súrodencov. Celá rodina sa dlhodobo zdržiava vo Veľkej Británii. Do Markušoviec prišla na prázdniny.

"Ťažko posúdiť, či to bola nedbanlivosť, alebo detská hra. Myslím, že je to veľké memento pre ostatných ľudí," uzavrel starosta Peter Fulla.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok