FOTO/VIDEO: Silné búrky napáchali spúšť na východe Slovenska. Vo Vranove nad Topľou vyhlásili mimoriadnu situáciu

16.7.2024 13:51 , Aktualizované: 16.7.2024 14:48

Profesionálni a dobrovoľní hasiči v utorok od obedňajších hodín zasahujú na viacerých miestach v Prešovskom kraji. V súvislosti s búrkovou činnosťou pomáhajú v okrese Vranov nad Topľou, Humenné a Bardejov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

búrka Vranov nad Topľou
Foto: Facebook/Strážske a okolie

"Pomoc hasičov je potrebná najmä pri odstraňovaní a zabezpečení strhnutých a poškodených striech a odstraňovaní popadaných stromov," doplnila.

Vo Vranove nad Topľou vyhlásili v utorok mimoriadnu situáciu z dôvodu prívalového dažďa a veternej smršte. Samospráva o tom informuje na svojej stránke.

"Na území mesta Vranov nad Topľou došlo k poškodeniu a strhnutiu striech z obydlí a prevráteniu stromov," uviedlo mesto s tým, že prebiehajú záchranné práce.

Eva Fedorňáková uviedla z tlačového odboru mestského úradu, najväčšie škody počasie napáchalo v severnej časti mesta, časti Čemerné a centre, škody sú aj v časti Dubník a na Sídlisku II.

"Okrem prevrátených stromov zatiaľ mesto na svojom majetku neeviduje väčšie škody," doplnila.

Vo Vranove nad Topľou vyhlásili po prudkej búrke a silnom daždi mimoriadnu situáciu. Poškodených je aj niekoľko domov. Primátor Vranova, Ján Ragan, nám odpovedal na pár otázok:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok