Slovensko sa pripája k viacerým európskym krajinám. Motoristi si od augusta budú môcť zakúpiť jednodňovú známku (+anketa)

ta3/Martin Chlebovec
16.7.2024 10:23

Už v auguste si budú môcť motoristi kúpiť aj jednodňovú diaľničnú známku. Slovensko sa tak po niekoľkomesačnom odklade pripája k viacerým európskym krajinám, ktoré majú rovnaké pravidlá výberu mýta. Známka bude dostupná elektronicky tak, ako ostatné.

5,40 – to bude cena novej diaľničnej známky, ktorá sa o necelý mesiac objaví v predaji. Hoci mala byť dostupná už v marci, ministerstvo dopravy potrebovalo viac času na dotiahnutie zákona. 

"NDS intenzívne pracuje na technickom zavedení predaja jednodňových diaľničných známok. Platné budú od 1. augusta tohto roka," uviedol hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Tomáš Ferenčák.

"Pochybujem, že to budú masívne využívať Slováci. Možno tí, ktorí sa zabudnú a vbehnú na diaľnicu alebo pôjdu kvôli iným dôvodom po diaľnici," myslí si motoristický novinár Alexander Štefuca.

Nebude platiť 24 hodín

Pri kúpe známky bude potrebné byť ostražitý, pretože nebude platiť 24 hodín od jej zakúpenia, ale iba v kalendárny deň. Inak povedané – nezáleží na čase nákupu, platnosť skončí o polnoci. 

Anketa

Budete využívať jednodňovú diaľničnú známku?

Áno
- %
Nie
- %
Celkovo hlasov: 58
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok