Žltačka v Prešovskom kraji si vyžiadala svoju daň. Nemocnici v krajskom meste došli lôžka

15.7.2024 18:27

Nemocnicu v Prešove zaplnili pacienti so žltačkou. Kapacita lôžok je naplnená, situácia je kritická, píše portál presov.korzar.sme.sk.

Nemocnica ilu ambulancia sestra lôžko 1140px (TASR/František Iván)
Foto: TASR/František Iván (ilu)

Sedem ohnísk

„Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana od vlaňajšej jesene eviduje zvýšený počet pacientov hospitalizovaných v súvislosti s výskytom hepatitídy typu A. Aktuálne je na infekčnom oddelení hospitalizovaných 55 pacientov s touto diagnózou, teda kapacita oddelenia je absolútne naplnená,“ povedala hovorkyňa prešovskej fakultnej nemocnice Martina Pavliková pre spomínaný web.

Pacienti sú najmä z osady Podsadek v okrese Stará Ľubovňa „Ďalší pacienti sú z okresov Humenné, Bardejov, Stropkov, z osady Jarovnice a je predpoklad, že pacientov nakazených týmto vírusovým ochorením bude pribúdať,“ priblížila hovorkyňa.

Svoje kapacity nemocnica už naplnila, a to vrátane pridania zhruba dvadsiatich lôžok z iného oddelenia. Preto požiadala o pomoc a súčinnosť Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove. „Len tak je možné túto kritickú epidemiologickú situáciu zvládnuť,“ zdôrazňuje Pavliková.

Hygienici aktuálne hlásia sedem aktívnych ohnísk vírusovej hepatitídy typu A v okrese Prešov, doplnil presov.korzar.sme.sk.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok