Žiadne závory, oplotenie ani chodníky. Problém s nebezpečným priecestím v Bratislave nevyriešili ani za takmer tri desaťročia

15.7.2024 16:22

Žiadne závory, oplotenie ani chodníky, len svetelná signalizácia upozorňujúca na prejazd vlakov. Problém s nebezpečným priecestím nevyriešili ani za takmer tri desaťročia.

Toto priecestie s križovatkou, ktorým prechádzajú osobné i nákladné vlaky, patrí medzi najväčšie počtom úmrtí v Bratislave. O život tu od jeho otvorenia prišlo dvadsať ľudí. 

Ľudia musia cez priecestie chodiť popri autách a prejsť ďalších sto metrov, aby prišli k chodníku. 

„Na základe priebežných pracovných porád s magistrátom hl. mesta je zámerom mesta vybudovať mimoúrovňové kríženie v inom mieste, a tým železničné priecestie na Ivanskej ceste zrušiť. Tento zámer mesta ŽSR podporujú,“ povedala Vladimíra Bahýlová, hovorkyňa Železníc SR.

„To už je jednak aj finančne podstatne nákladnejší projekt a samozrejme aj z hľadiska potrebnej dokumentácie a povolení by bolo treba začať realizovať a je to podstatne aj časovo náročné,“ reagoval Peter Bubla, hovorca magistrátu hlavného mesta.

Zdá sa, že nebezpečného priecestia sa Bratislava tak skoro nezbaví a vodiči a chodci si budú musieť pri prechádzaní dávať stále veľký pozor. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok