Anglicko alebo Španielsko? Futbalový expert predikuje, kto získa titul majstra Európy

14.7.2024 00:00

Anglicko alebo Španielsko? Jednému nepraje rozkúskovaný tím, druhému musí priať osud. Komentátor BBC a futbalový expert Chris Sutton predpovedá, ako sa skončí finálový zápas.

Večer sa rozhodne, či Anglicko získa svoj prvý titul majstra Európy, alebo či sa Španielsko dostane k rekordnému štvrtému triumfu. 

Široká škála anglických hráčov

"Tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate dostal Anglicko do finále Eura a zaslúži si veľkú pochvalu," otvára diagnostiku hrania finálnych tímov športový komentátor britského telerozhlasu BBC Chris Sutton.

Semifinálové víťazstvo nad Holandskom doposiaľ považoval za najlepší prejav Anglicka na majstrovstvách Európy. "Naozaj na mňa zapôsobili v prvom polčase, keď prevzali kontrolu nad hrou," dodáva.

Myslí si, že pre trénera Garetha Southgatea je obrovské plus, že má rôzne typy hráčov, ktorí môžu ovplyvniť hry rôznymi spôsobmi.

Prvé emócie z postupu Anglicka do finále Eura:

Španielski strážcovia lopty

"Ako hovorím, Anglicko urobilo dobre, že sa dostalo do tohto finále, ale toto je skúška v úplne inom rozsahu," komentuje Sutton.

Španielsko radí na turnaji medzi vynikajúcich hráčov. Tvrdí o nich, že majú "úžasnú" schopnosť vyhrávať zápasy rôznymi spôsobmi.

"Španielsko je tradične tímom, ktorý kontroluje držanie lopty, môže sa mu to však v rozhodujúcom zápase vypomstiť," hodnotí komentátor.

Príprava Španielov pred finálovým zápasom:

Najväčšia šanca Anglicka

Anglicko za výkon proti Holandsku chválili, "no bude musieť ísť ešte o jednu alebo dve úrovne vyššie, aby sa tu dostalo na vrchol," upozorňuje Sutton.

Anglicko by malo podľa neho najväčšiu šancu vtedy, ak by sa mu podarilo dostať Bukayoa Saka jeden na jedného s Marcom Cucurellom – ľavým obrancom Španielska – pretože mu môže spôsobiť najrôznejšie problémy.

"Mimochodom, nie je to preto, že by som si myslel, že Cucurella je zlý hráč, skôr preto, že nevidím žiadne slabiny v žiadnych iných oblastiach španielskeho tímu," vysvetľuje.

Kto napokon (asi) vyhrá?

Z hodnotenia doterajšieho hrania tímov vyplýva, že Anglicko má rozkúskovaný tím, a že sa skôr našlo v momentoch, na ktorých záleží, ako na tom, aby si vytváralo trvalé vzorce hry.

Naopak, hráči Španielska sú si vedomí hry, veľmi dobre čítajú, čo sa na ihrisku deje. Nemyslí si, že by ich Angličania mohli zastaviť.

"V anglickom koučovi rastie sebavedomie, tím je súdržný a má individuálnych hráčov, ktorí môžu Španielsku ublížiť, ale nemyslím si, že to bude stačiť," uzatvára svoju predikciu komentátor BBC.

Predpoveď výsledku futbalového zápasu: Španielsko 2-1 Anglicko

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok