Ak môžete, Strečnu sa najbližšie mesiace vyhnite. Frekventovanú cestu na niekoľko víkendov úplne uzavrú

12.7.2024 16:07

Ak môžete Strečnu sa najbližšie mesiace vyhnite. Cestári spustili zabezpečovacie práce na rizikových skalných bralách. Počas niekoľkých víkendov sa preto frekventovaná cesta úplne uzavrie. Nákladnú dopravu preto budú odkláňať už na diaľnici pri Trnave.

Prví horolezci už pripravujú pracovný priestor pre svojich kolegov. Pohybujú sa vysoko nad cestou, istia sa lanami. Partia štyroch mužov odstraňuje vegetáciu a stavia ferraty. 

Obmedzenia začínajú 10. augusta, a to rovno celovíkendovou uzáverou. Následne bude doprava čiastočne obmedzená.

„V tento moment by som požiadala všetkých vodičov, aby boli zhovievaví a boli nám nápomocní, tým, že budú dodržiavať tieto obchádzkové trasy, tieto uzávierky,” hovorí Emília Pavlusíková, prednostka Okresného úradu v Žiline.

Obchádzkové trasy budú vopred vyznačené. Kamióny budú odkláňať pri Trnave na Donovaly alebo naopak v Ružomberku no a osobné autá presmerujú na Terchovú.

Zatiaľ platí, že do konca októbra by mali byť práce hotové a približne kilometrový úsek zabezpečený. Zvyšných sedem kilometrov Strečnianskej úžiny chce ministerstvo dopravy riešiť až po dokončení tunela Višňové.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok