Je vám horúco? Bude ešte horúcejšie, pre tieto okresy platia v sobotu najvyššie výstrahy

12.7.2024 13:22 , Aktualizované: 12.7.2024 22:13

Teploty môžu počas piatka vystúpiť najmä v južných okresoch až na 37 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. V sobotu až tretieho.

Teplota 35 až 37 stupňov môže potrápiť celý Bratislavský kraj, väčšinu Trnavského a Nitrianskeho kraja, ako aj okresy Lučenec, Veľký Krtíš, Michalovce a Trebišov. Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami v týchto lokalitách trvá od 12.00 h do 19.00 h.

V rovnakom čase platí aj prvý stupeň výstrahy, teplota vzduchu môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov na zvyšnom území s výnimkou Žilinského kraja a niektorých ďalších okresov na severe územia.

výstrahy teplo Foto: reprofoto SHMÚ Výstrahy na piatok

V sobotu bude pekelne teplo

Teploty v okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance môžu počas soboty vystúpiť na 38 stupňov Celzia. SHMÚ vydal výstrahu tretieho stupňa pred vysokými teplotami. Trvá od soboty 12.00 h do 19.00 h.

Na zvyšku východného Slovenska a v južných okresoch vydali meteorológovia na sobotu (13. 7.) výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť 35 až 36 stupňov.

Teploty 33 až 34 stupňov môžu byť v okresoch, kde SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa. Týka sa zvyšného územia s výnimkou Trenčianskeho, Bratislavského a Žilinského kraja, okresov Poprad, Topoľčany a niektorých okresov Trnavského kraja.

výstrahy teplo Foto: reprofoto SHMÚ Výstrahy na sobotu

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok