V Prešove sa vo vzduchu vznášali tony ocele. Most Apollo postupne rastie, výstavbu spomalili horúčavy

11.7.2024 12:23 , Aktualizované: 11.7.2024 17:32

V Prešove sa vo vzduchu vznášali tony ocele. Mega žeriav položil na svoje miesto prvý z ikonických oblúkových nosníkov mosta v centre mesta. Stavebníci na to mali iba chvíľu, keď pod mostom nepremávali žiadne vlaky.

Pokládku 55-tonového oceľového nosníka na prešovský most Apollo spomalili tropické horúčavy.

"Keďže prebieha zváranie oceľovej konštrukcie a oceľová konštrukcia v tomto počasí nechladne tak rýchlo, ako by sme predpokladali, tak, samozrejme, máme tam trošičku zdržanie," povedal Ladislav Bačenko, riaditeľ Metrostav DS a.s., oblasť východ.

Zvárači zo zahraničia pre horúčavy pracujú aj do 22.00 hod. večer. Oblúkový nosník zvarili položený na boku. Následne žeriav zodvihol staticky najdôležitejšiu časť budúceho mosta do vzduchu. 

"Žeriav, ktorý má nosnosť až 700 ton, k nám prišiel až z Čech. Keďže ide o bremeno, ktoré má 55 ton a idete ho vykladať na 40 metrov, pokaziť sa môže vždycky hoc čo," dodal Bačenko.

Potreba časovej výluky

Prvý z dvoch nosníkov položili na miesto v priebehu 30 minút. Museli pri tom dávať pozor na to, aby neohrozili vakovú dopravu pod mostom.

"Hľadáme momentálne takú časovú výluku, minimálne pol hodinovú, medzi vlakmi, keď vlaky nebudú prebiehať po trase Prešov – Bardejov," vysvetlil Bačenko.

Ďalší nosník príde na rad cez víkend. Pokladajú ich v týždňovom predstihu. 

Most Apollo, Prešov Foto: ta3/ Katarína Cimborová IMG-20240711-WA0014.jpg

"Jednak tie teploty nám pomohli k tomu, aby skôr vyzrela spodná stavba a jednak, že aj Vítkovice, kde sa vyrábala konštrukcia, splnili svoj termín troška v predstihu," uviedol Marcel Horváth, generálny riaditeľ Správy a údržby ciest PSK.

Do výstavby 30 metrov dlhého mosta v centre Prešova investujú župa, mesto a štát viac ako 4 milióny eur. Počíta sa aj s chodníkmi pre peších a cyklistov. Most plánujú dokončiť v októbri. Skôr to možné nebude. 

"My v podstate potrebujeme aj také teploty, aby sme spriahli konštrukciu s betónom tak, aby to zmrašťovanie a dotvarovanie konštrukcie z titulu teplôt fungovalo tak prirodzene, aby sme niečo v extréme neurobili, aby potom pnutie nespôsobilo ďalšie poruchy na moste," doplnil Horváth. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok