VIDEO: Colníci sa nestačili čudovať. Muž sa pokúsil prepašovať vyše sto živých hadov, neuveríte ako

11.7.2024 07:27 , Aktualizované: 11.7.2024 11:13

Čínske úrady tento týždeň pristihli muža, ktorý sa do pevninskej Číny snažil v nohaviciach prepašovať viac ako 100 živých hadov, napísal britský denník The Guardian. Podľa vyhlásenia čínskej colnej správy colníci muža zastavili na hranici pri meste Šen-čen na juhu krajiny, kam zrejme pricestoval z asi 50 kilometrov vzdialeného Hongkongu.

"Pri bližšom obhliadke colníci zistili, že vrecká nohavíc, ktoré mal dotyčný na sebe, boli prelepené lepiacou páskou a skrývalo sa v nich šesť plátených vriec. Keď vrecia pracovníci otvorili, objavili vo vnútri živé hady všetkých druhov, veľkostí i farieb," stojí v správe colnej správy.

Colníci zadržali celkovo 104 plazov. Medzi nimi napríklad hadiarky trojfarebné alebo užovky červené, ktoré sa v Číne prirodzene nevyskytujú.

V Čine sa pašuje vo veľkom

Čína je jedným z najväčších svetových centier pre pašovanie zvierat, píše The Guardian. Úrady sa ale v posledných rokoch proti tomuto ilegálnemu obchodu snažia aktívne zasahovať. Podľa zákonov o biologickej bezpečnosti a kontrole chorôb nesmú ľudia do Číny pricestovať s cudzími živočíšnymi druhmi bez povolenia.

"Ten, kto pravidlá poruší, bude v súlade so zákonom dohnaný k zodpovednosti," uviedla ďalej colná správa bez toho, aby bližšie špecifikovala, aký trest mužovi s hadmi v nohaviciach hrozí.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok