Medvedev vyradil svetovú jednotku Sinnera v päťsetovej dráme vo Wimbledone. Zápas trval takmer štyri hodiny

9.7.2024 19:31 , Aktualizované: 9.7.2024 22:55

Daniil Medvedev vyradil Jannicka Sinnera po napínavom 5-setovom zápase, ktorý trval takmer štyri hodiny. Medvedevovi sa podarilo zdolať Sinnera vo vzájomných zápasoch po piatich prehrách za sebou.

Ruský tenista Daniil Medvedev vyradil svetovú aj turnajovú jednotku Jannicka Sinnera vo štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone.

V päťsetovej dráme triumfoval po setoch 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3. Postupom medzi štvorku najlepších vyrovnal svoje wimbledonské maximum z minulého roka.

Viac chýb, menej víťazných úderov

Pre daždivé počasie, ktoré narušilo utorňajší (9. júla) program, sa duel hral pod uzatvorenou strechou a napokon trval takmer štyri hodiny.

Medvedev spravil v zápase až 11 dvojchýb (Sinner 4) a mal aj menej víťazných úderov (55:61), no v rozhodujúcom piatom sete vzal súperovi podanie za stavu 1:2 a to napokon rozhodlo.

V prvom sete si obaja tenisti podržali podanie a napokon bol v dramatickom tajbrejku úspešný Sinner (9:7). Medvedev však získal nasledujúce dva sety, pričom Sinner absolvoval v priebehu druhého ošetrovanie, počas ktorého mu merali zrýchlený pulz.

V tretom sete dvakrát vzal Medvedevovi podanie, no ten napokon triumfoval po tom víťaznom rozhodujúcom sete.

Medvedev triumfom upravil vzájomnú bilanciu na 7:5. Sinnera zdolal v úvodných šiestich vzájomných dueloch, no následne s ním päťkrát po sebe prehral.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok