Žena zaparkovala na priamom slnku a odišla na manikúru. Jej pes bol v rozpálenom aute štyri hodiny

8.7.2024 14:53

Bratislavská polícia opätovne pripomína celoslovenskú preventívno-informačnú kampaň Nezabudni na mňa v aute. Robí tak aj v súvislosti s nedeľným prípadom, keď žena zabudla psa v aute zaparkovanom na slnku na parkovisku medzi nemocnicou Bory a nákupným centrom a odišla na manikúru.

auto teplo leto
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Udalosť polícia objasňuje ako priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Pes bol v zlom stave

Policajti boli na parkovisko vyslaní krátko po 14.00 h. Na mieste zistili, že sa v zaparkovanom aute bez pootvorených okien a na priamom slnku nachádza zlatý retríver. Pes bol podľa polície zjavne v zlom zdravotnom stave.

"Prostredníctvom rozhlasu nákupného centra, ako aj nemocnice policajti dali vyhlásiť majiteľa vozidla. Následne prišla žena, ktorá uviedla, že psa nechala vo vozidle, zabudla na neho a išla na manikúru," približuje polícia s tým, že psa previezli na veterinárnu polikliniku.

Čo radí polícia?

V rámci preventívno-informačnej kampane polícia opäť zdôrazňuje viaceré rady a odporúčania. Ponechanie zvieraťa v rozhorúčenom aute môže byť riešené v rovine priestupku vo veterinárnej oblasti, za určitých okolností však môže mať skutok trestnoprávnu dohru v podobe trestného činu týrania zvierat.

V prípade ponechania dieťaťa v aute môže ísť o trestný čin opustenia dieťaťa, ktoré si nevie pomôcť samo. Osoba môže zároveň čeliť aj obvineniu z ublíženia na zdraví, v krajnom prípade z usmrtenia, ak takéto konanie viedlo k poškodeniu zdravia či k smrti dieťaťa.

Zabúdať netreba ani na to, že ak to situácia dovoľuje, treba bezodkladne upovedomiť majiteľa vozidla, napríklad ho vyhlásiť v nákupnom centre cez informačný stánok alebo cez SBS službu. V opačnom prípade sa odporúča zavolať políciu, hasičov, prípadne linku 112.

Pozrite si reportáž o mimoriadnom teple na Slovensku.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok