Futbalisti Holandska zdolali Turecko. Prebojovali sa do semifinále Eura

6.7.2024 22:56 , Aktualizované: 7.7.2024 12:34

Futbalisti Holandska skompletizovali semifinálovú štvoricu na ME 2024. V sobotňajšom štvrťfinálovom zápase zvíťazili nad Tureckom 2:1, keď po polčase prehrávali 0:1.

Holandsko
Foto: TASR/AP

V súboji o finále sa stretnú s reprezentantmi Anglicka, ktorí zdolali Švajčiarsko po rozstrele. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Španielsko a Francúzsko.

Pre Holanďanov to bude prvé semifinále na ME od roku 2004 a celkovo šieste.

Priebeh zápasu

Prvý polčas nepriniesol veľa gólových príležitostí, no odštartoval sľubnou šancou Depaya, ktorý sa predral k zakončeniu, ale lopt poslal nad bránku. Turkom sa darilo eliminovať ofenzívne hrozby súpera, ktorému v prvom dejstve nedovolilo ani jednu strelu na bránku. V 35. minúte išli Turci do vedenia, keď Akaydin hlavičkou zužitkoval center Gülera - 0:1.

Turecký mladík Güler mohol v 56. minúte zvýšiť náskok svojho tímu, no z priameho kopu trafil iba do pravej žrde. Holanďania sa snažili prevziať iniciatívu, no prekonať tureckú defenzívu bol pre nich dlho problém.

Vyrovnanie zápasu a vyvinutie tlaku

Po hodine hry však vyvinuli tlak, ktorý vyústil do vyrovnania. Holandský brankár Verbruggen najskôr podržal svoj tím po strele Yildiza spoza šestnástky a krátko na to obranca De Vrij hlavou zakončil center Depaya - 1:1. Holanďania pokračovali v aktivite a po prízemnom centri Dumfriesa si obranca Müldür strelil vlastný gól v obrannom zákroku - 2:1.

V 85. minúte mohli Turci zužitkovať zmätok v obrane Holandska, nepokrytý Aktürkolu však váhal s dorážkou a napokon trafil iba obrancu súpera. Holandský brankár v závere podržal svoj tím pri veľkej šanci Bardakciho.

Pozrite si hodnotenie zápasu trénerov oboch mužstiev:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok